Video : Tipsbladet
EM

Her er deres plan: UEFA overvejer drastisk beslutning om EM-billetter

Det kan blandt andet ende med, at der kun må være danskere til Danmarks hjemmekampe ved den kommende EM-slutrunde.

Før coronapandemien ramte Europa så det ud til, at sommeren 2020 skulle blive en stor fodboldsommer med tre kampe i gruppefasen i Parken for det danske landshold ved EM-slutrunden.

Den blev siden udskudt til sommeren 2021, og lige nu er det helt umuligt at spå om, hvordan turneringen kommer til at være, når det kommer til de tilskuere, som for lang tid siden sikrede sig billetter oplevelsen.

Læs også:Analyse: EM i Parken er et kapløb mod tiden

Nu melder det engelske medie The Times, at UEFA nu overvejer, at det kun kan være hjemmeholdets fans, der kan komme ind til kampene. Her kan det blive en mulighed, at det europæiske fodboldforbund tilbagekalder alle billetter, giver pengene tilbage og begynder forfra.

I forhold til adgangen for fans til kampene vil det være op til de enkelte landes regeringer. Her skulle det være UEFA's plan, at man vil forsøge at overtale regeringerne til at åbne op for fans ved at forsikre om, at det eksempelvis kun er danske fans til kampene på dansk grund.

Læs også:Forbrugeradvokat sår tvivl om UEFAs nye refusionsregler

Ikke desto mindre ser det ud til, at der er en del solgte billetter, som kommer til at være ugyldige, og det virker til at være mest sandsynligt ifølge førnævnte medie, at man vil tilbagekalde alle billetter og sælge dem forfra.

EM-slutrunden bliver spillet i 12 forskellige værtslande, hvor lande som England, Italien og sågar Aserbajdsjan har kampe på programmet.

Danmark er i gruppe med Belgien, Rusland og EM-debutanterne fra Finland, og den første kamp for danskerne er mod sidstnævnte, som er sat til at skulle spilles 12. juni.

Læs også:UEFA's besked til EM-fans: I risikerer at brænde inde med billetterne

Læs også:EM-fest for tomme tribuner? Denne dato får Danmark sin dom

Læs også:Regeringen afviser at opfordre DBU til VM-boykot i Qatar