Video : Tipsbladet
Europa League

FCK-toppen: Derfor er Conference-deltagelse godt

Daniel Rommedahl ser meget positivt på den nye europæiske turnering, som bliver den tredjebedste af slagsen.

FC København har førhen været vant til at skulle prøve at komme med i Champions League- og Europa League-gruppespillet. Med holdets tredjeplads i Superligaen i sidste sæson må de dog nøjes med den nye Conference League i denne omgang.

Først skal de kvalificere sig til turneringens gruppespil, og klubbens ledelse med Daniel Rommedahl i spidsen slår da også fast, at det er en turnering, som de vil prioritere. Det fortæller han i et interview på FCK's hjemmeside.

- Vi har selv arbejdet for en ekstra turnering. Det giver også meget bedre muligheder for at hente koefficientpoint til både klubbernes og Danmarks ranking fremover, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at Conference League i de kommende år vokser sig større og stærkere, ligesom vi har set det med Europa League. Det afspejler sig også i interessen fra kommercielle partnere og tv-selskaber, der har taget rigtigt flot imod turneringen, der også økonomisk er fornuftig for danske klubber, lyder det fra Daniel Rommedahl, som har titlen 'Director of Football operations & International Affairs' i klubben.

Med Conference League peger FCK-chefen også på, at det vil give flere danske hold muligheden for at komme med i et europæisk gruppespil, som er vigtigt både økonomisk og sportsligt.

Det er heller ikke kun små klubber, der er med. I denne sæson kan man formentlig se klubber som Tottenham, Roma og Feyenoord.

For FCK's Rasmus Falk er sagen også klar. De skal være i stand til at være med i flere turneringer. Læs mere om det her.