Video : Tipsbladet
Premier League

Top 5: Historiens bedste Premier League-danskere

Tipsbladet.dk kigger nærmere på de bedste danskere, der nogensinde har optrådt i Premier League.

Vi har tidligere kåret de dårligste spillere og de dårligste trænere nogensinde i Premier League, og nu er tiden kommet til at kigge på de bedste danske spillere, der har optrådt i den bedste engelske række.

Spillerne er udvalgt på baggrund af det, de har præsteret, efter turneringen blev omdøbt til Premier League i 1992. Det betyder, at visse spillere ikke har været i betragtning til listen.

Vores top fem kan ses her:

5. Thomas Gravesen
Midtbaneslideren var en kæmpe fanfavorit på Goodison Park og gjorde det så godt, at Real Madrid besluttede sig for at købe ham i 2005. Der er siden gået rygter om, at kongeklubben faktisk ville have haft holdkammeraten Lee Carsley, men faktum er, at Gravesen var en forrygende spiller for Everton over en periode på fire-og-et-halvt år. Da han skiftede til den spanske hovedstad, stod han noteret for mere end 150 optrædener i den bedste engelske række.



4. Daniel Agger
Der er ingen tvivl om, at Daniel Aggers karriere har været præget af skader, men når han var klar for Liverpool, var han virkelig god. Kenny Dalglish sagde i 2012, at der på daværende tidspunkt ikke fandtes nogen bedre forsvarsspiller i Premier League, og selvom Dalglish var træner for Agger og havde interesse i at tale ham op, tager han måske ikke helt fejl. Til tider var Agger sågar blandt de bedste forsvarsspillere i verden, og havde han vundet en stor titel med Liverpool, ville han måske også have været at finde højere på denne liste.



3. Kasper Schmeichel
Da Kasper Schmeichel var 23 år gammel, spillede han League Two-fodbold for Notts County, og dengang lå det ingenlunde i kortene, at han skulle få så stor en Premier League-karriere, som han nu står med. Men med sine 440 kampe for Leicester regnes han for at være en af klubbens største spillere nogensinde, og mesterskabet i 2015/16-sæsonen var kronen på værket. Der har tidligere været snak om et skifte til enten Liverpool eller Manchester United, og skulle han have været i nærheden af farmand, havde det nok krævet et skifte til en større klub end Leicester.



2. Christian Eriksen
Den danske stjerne var længe en ganske undervurderet spiller i Tottenham, men Christian Eriksen havde sæsoner, hvor han var blandt de bedste midtbanespillere i Premier League - hvis ikke den bedste. I 2017/18-sæsonen var han på årets hold, og i 2018/19-sæsonen blev han den blot anden spiller i historien til at lave ti assists i Premier League i fire sæsoner i træk. Man kan kun tage hatten af for Eriksen og ærgre sig over, at han aldrig vandt en stor titel med Tottenham. Det havde - ligesom i Daniel Aggers tilfælde - været prikken over i'et på en stor Premier League-karriere.



1. Peter Schmeichel
Selvom både Gravesen, Agger, Kasper Schmeichel og Christian Eriksen var og er fremragende fodboldspillere, er der ikke nogen, der kommer i nærheden af Peter Schmeichel. Han var en suveræn sidste skanse for Sir Alex Ferguson i Manchester United, blev af mange regnet for at være verdens bedste målmand i flere år og vandt alt, hvad der kan vindes af en engelsk klub. Peter Schmeichel havde så imponerende en tid i Manchester United, at man med god grund kan tvivle på, at der nogensinde kommer en bedre dansker i Premier League.