Video : Tipsbladet
Superliga

Her er BIFs & Viborgs vej til et Europa-gruppespil

Både BIF og VFF er sikret en plads i Conference League-kvalifikationen.

Viborg FF tog den sidste billet til Europa, og nu er det tid til at se nærmere på, hvem Brøndby IF og Viborg FF kan trække.

Begge hold indtæder i 2. runde af Conference League-kvalifikationen.

Men her stopper det så også med at være ens for holdene. For Brøndby IF er seedet i 2. runde af kvalifikationen, mens VFF ikke er det.

Her er de danske holds vej mod et Conference League-gruppespil:

2. runde af Conference League-kvalifikationen:

Brøndby IF er som nævnt seedet i 2. runde af kvalifikationen, og det betyder, at der venter en på papiret nemmere modstandere. De blå-gule kan af gode grunde ikke trække VFF, der ikke er seedet, men ellers er det modstandere som Valmeiras fra Letland, Koper fra Slovakiet og Kisvarda fra Ungarn. Man kan dog også være uheldig og rende ind i nogle på papiret sværere modstandere i form af tyrkiske Konyaspor, AIK fra Sverige og Aris Limassol fra Cypern.

Viborg FF er som nævnt ikke seedet, og det betyder, at modstanderne vil være af noget sværere karakter. Godt nok kan man trække hold som FC Vaduz, Neftchi Baku og Vorskla Poltava, som man bør have fine muligheder mod, men der er også mange meget tricky modstandere, der kan vente allerede i denne runde. For eksempel FC Basel, Slavia Prag, PAOK og Apoel.

Her kan du læse om FC Københavns vej til Champions League.

3. runde af Conference League-kvalifikationen:

Normalt plejer UEFA at foretage trækningen til denne runde, inden 2. runde er færdigspillet, og dermed er det sikkert, at Brøndby IF ikke seedes til 3. runde i Conference League. Men så er vi i den spøjse situation, at VFF kan blive seedet, da man ved at slå et stærkt hold ud i 2. runde af kvalifikationen reelt overtager det holds seedning i 3. runde.

Et eksempel: Jacob Friis' tropper trækker Basel i 2. runde af kvalifikationen, og da lodtrækningen til 3. runde laves, inden 2. runde er afviklet, er det Basels seedning, der tæller i trækningen til 3. runde, hvor man eksempelvis kan møde vinderen af en tænkt kamp som Riga FC og Breidablik. 

Modstanderne for Brøndby IF er nogle af de hold med høje koefficientpoint, der vil være seedet. FC Basel, Royal Antwerp og Molde FK for at nævne nogle enkelte hold.  Anderlecht, Twente og Gil Vicente, der alle træder ind i denne runde, er også mulige modstandere for Brøndby IF.

Her kan du læse om Silkeborg IF's vej til Europa League.

Playoffrunden i Conference League-kvalifikationen:

Også i denne runde blev lodtrækningen lavet sidste år, inden man havde afviklet 3. runde af kvalifikationen, og gør man sådan igen vil det betyde, at både Brøndby IF og VFF er seedet, hvis de i 3. runde møder et hold med en god koefficient. Det er mest sandsynligt, at Brøndby IF kan stå i den situation. For eksempel hvis man møder Molde i 3. runde.

Under alle omstændigheder er det svære modstandere, der venter, hvis man når så langt. Eksempelvis træder OGC Nice ind som useedet i denne runde af kvalifikationen, mens Villareal og West Ham United træder ind i turneringen på dette tidspunkt og er seedet.

Her kan du læse om FC Midtjyllands vej til Champions League.