• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
1. division Tipsbladet.dk

Bekymret dansk fodboldboss: Rækken bliver i værste tilfælde ikke færdigspillet

Foto: Getty Images/Lars Ronbog

Covid-19 har har lammet fodbold i store del af verden herunder i Danmark. Situationen skal tages meget alvorligt, understreger direktør i HB Køge Per Rud.

Af Tipsbladet.dk

Superligaen er sat på pause, og ingen kan sige med sikkerhed, hvornår ligaen genoptages.

Forløbig er dansk fodbold suspenderet i to uger, men perioden kan blive forlænget. Og det forbereder man sig på i HB Køge, fortæller Per Rud i en pressemeddelelse.

- Det er en ny situation, men det er også en nødvendig aktion. Vi er alle nødt til at tage det her meget alvorligt. Alle har et ansvar, hvis vi skal have inddæmmet virussen, og lige nu er det bedst, at spillerne træner individuelt. Vi håber, at der snarest bliver kontrol over situationen, og at vi kan komme i gang med fodbolden igen, men vi er forberedt på alle scenarier, og at hvert eneste point kan blive afgørende i en række, der i værste tilfælde ikke bliver færdigspillet, siger han.

Medarbejdere sendt hjem

Myndighederne opfordrer alle arbejdsgivere til at sende sine medarbejdere hjem, hvilket HB Køge har fulgt.

- Vi har sendt hele truppen, trænerstab og administrationen hjem. For spillertruppens vedkommende med et individuelt træningsprogram og med en melding om at vi pt. ikke kan sige noget om, hvornår vi kan træne sammen igen. Som klub er vi desuden ved at forberede os på, at turneringen kan komme til at løbe ud over det planlagte, og dermed ændre i ferieplaner og så videre. På kontoret bliver der enten holdt ferie, eller arbejdet hjemmefra. Vi har etableret en ordning, hvor der altid er én person til at løfte de løbende opgaver, der er der, fortæller Per Rud.

Den ekstraordinære situation kalder på sammenhold, vurderer direktøren.

- Det er helt klart en udfordring for alle. Fodbold er noget, man udøver kollektivt. Pt. er vi alle nødt til at arbejde målrettet, individuelt. Det kræver disciplin og planlægning. Men jeg tror selvfølgelig på, at vores spillere og medarbejdere alle er klar på opgaven. I enhver udfordring, er der en kæmpe forløsning, når vi lykkes til sidst, siger Per Rud.

Læs også:Carlsen: Scoring - og hånd på bold

Læs også:Serie A-klub sætter corona-jokende Balotelli på plads

Læs også:Bo Henriksen: Det her sætter en streg under, hvad der er vigtigt i livet

Læs også:Vraget af Kent Nielsen: Silkeborg-spiller vil væk hurtigst muligt

Læs også:Virusekspert forudser: Jeg tror ikke, fodbold vender tilbage lige foreløbig