• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Esbjergs sportschef Viggo Jensen vil ikke bytte Søren Rieks for nogle af de spillere, der er blevet nævnt som EM-kandidater.

Af Martin Davidsen

Søren Rieks har haft en forrygende sæson for Esbjerg i landets næstbedste række. Offensivspilleren har scoret 13 mål i sæsonens hidtidige 20 kampe og har markeret sig som 1. divisions helt store profil.

Esbjergs Viggo Jensen har også bidt mærke i spillerens stærke form, og han mener endda, at Søren Rieks burde være på tale til Morten Olsens EM-trup.

- Jeg kan ikke se nogen af de dark horses, der ellers bliver bragt i spil, være bedre end Søren Rieks. Jeg vil ikke bytte med nogen af dem, hvis jeg fik tilbuddet, siger Viggo Jensen til tipsbladet.dk.

Sportschefen vil ikke nævne konkrete EM-kandidater, som Søren Rieks skulle være bedre end, men på det seneste er folk som Tobias Mikkelsen, Mikkel Beckmann og Mads Junker ofte blevet nævnt som mulige emner til EM-truppen. Viggo Jensen mener under alle omstændigheder, at Rieks er oplagt til EM-truppen.

- For mig er han lige så dygtig som nogen af dem, du nævner der. Han viste det også i weekenden, hvor han spillede en håbløs kamp i Vejle, men alligevel scorede. Han er i stand til at sparke boldene ind, og det ligger mig meget på hjerte at melde ud, at han er mindst lige så god som dem fra ligaen. Hvis man vil have en målfarlig spiller, der kan supplere Bendtner oppe foran, er Rieks oplagt, og han kan også bruges på flere pladser. Han var også udtaget til ligalandsholdet, men måtte melde fra.

- Det ligner ikke mig at fremhæve spillere fra min egen klub, og jeg er heller ikke interesseret i at sige noget grimt om de andre. Jeg siger bare, at hvis man spurgte mig, om jeg ville bytte med dem for Søren Rieks, vil jeg sige nej, fastslår Viggo Jensen.

Esbjerg-sportschefen må dog formentlig forberede sig på at skulle miste Søren Rieks. Offensivspilleren har kontraktudløb til vinter, og han er flere gange blevet meldt på vej til andre klubber, så måske håber Viggo Jensen bare på, at en EM-udtagelse kan skrue prisen i vejret på Søren Rieks, inden han er gratis om et halvt år. Eller hvad?

- Nej, for det løb er egentlig kørt. Det vil være svært at finde en afløser for Søren, når han er den spiller, han er. Hans kontrakt udløber til nytår, og det må vi forholde os til, hvis han ikke vil blive her. Men hele holdet har løftet sig, og det har træneren også, så det kan vi glæde os over, siger Viggo Jensen.

Søren Rieks er tidligere blevet sat i forbindelse med blandt andre hollandske NEC Nijmegen, danske AGF og et skifte til Bundesligaen.