• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Victor Risager

Dolberg: Det var godt for mig, at Schöne var i Ajax

Det hjalp Kasper Dolberg, at Lasse Schöne allerede var i Ajax, da angriberen skiftede dertil.

Af Victor Risager

For knap tre år siden skiftede Kasper Dolberg fra Silkeborg IF til den hollandske storklub Ajax, og det har vist sig at være et godt skifte.

I hvert fald har den nu 20-årige angriber i løbet af de seneste to sæsoner fået sit gennembrud i Ajax, hvor det er blevet til 78 kampe og 32 mål for angriberen, der i øjeblikket er med landsholdet i Rusland.

Men skiftet havde måske ikke været så stor en succes, hvis ikke Lasse Schöne allerede havde været i klubben. Dolberg lænede sig nemlig op ad den erfarne midtbaneprofil i starten, fortæller han i et fællesinterview med Elfvoetbal.

- For mig var det supergodt, at Lasse (Schöne, red.) var her. Jeg kunne spørge ham om alt. Men efter Rasmus Nissen kom til Ajax (fra FC Midtjylland i januar 2018, red.), er jeg mere sammen med ham, fortæller Dolberg.

Og det er logisk, at de jævnaldrende Dolberg og Nissen er mere sammen, mener 32-årige Lasse Schöne, der i interviewet også afviser at være en slags faderfigur for de to 20-årige danskere.

- Det er også logisk. Jeg har en kone, to børn og bor også længere væk. Jeg har et andet liv end de to drenge. Det er rart, at de har hinanden, så de ikke behøver at spise alene. De kan lave lækker mad sammen, fortæller Schöne.

Den sidste sætning får dog Dolberg til at indrømme, at ham og Nissen først for nylig er begyndt at forsøge sig med madlavning.

Schöne har spillet i Ajax siden 2012, mens Dolberg kom til i 2015.  

Superliga

Mere Superliga

Fokus