Benelux

Kasser af Dolberg og Schöne plus Nissen-oplæg i Ajax-storsejr

Ajax snuppede en storslået sejr på 7-1 søndag eftermiddag, hvor Schöne, Dolberg og Nissen gjorde sig bemærket.

Det blev til en storslået dansk eftermiddag på et vildblæst stadion i Rotterdam, da Ajax var på besøg hos Excelsior søndag eftermiddag, da Amsterdam-klubben vandt med imponerende 7-1.

Her blev det en kamp med Ajax' Lasse Schöne, Kasper Dolberg og Rasmus Nissen i fokus. For de to førstenævnte blev det til scoringer, mens Nissen stod for et oplæg undervejs i nedsablingen af deres modstander.

Lasse Schöne scorede selv til 2-0 kort før pausen, hvor Donny van de Beek havde scoret Ajax' første mål forinden. Efter pausen kom Nissen på banen, og han lagde op til 3-0-målet, som van de Beek igen stod bag.

Herefter var det Excelsiors Messaoud, som fik reduceret, men glæden varede ikke længe for dem, da Kasper Dolberg gjorde det til 4-1 få minutter efter. Herefter blev det til 5-1, 6-1 og 7-1 for Ajax.

Det var ikke kun Ajax, der havde danskere med i kampen. Excelsior havde Mikael Anderson med, der er udlejet fra FC Midtjylland, og han fik de sidste tyve minutter af kampen.

Resultatet betyder, at Ajax nu er på andenpladsen i Æresdivisionen, hvor de har fem point op til PSV. Næste opgave for Ajax Amsterdam er mod Breda.