• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Kenneth Jensen

Schöne før Feyenoord: De kollapser hvis vi vinder

Schöne før Feyenoord: De kollapser hvis vi vinder
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Hvis Ajax vinder søndagens kamp mod Feyenoord, tror danske Lasse Schöne ikke på, at rivalerne kan holde forspringet i ligaen og vinde mesterskabet.

Af Kenneth Jensen

Den danske landsholdsspiller Lasse Schöne står sammen med sit Ajax-mandskab over for en vigtig kamp, når klubben søndag får besøg af rivalerne Feyenoord.

'De Klassieker' er velsagtens den største kamp i Holland, og Ajax går ind til opgøret velvidende, at det skal ende med tre point til Amsterdam-klubben.

Aktuelt er Feyenoord seks point foran Ajax, der også fortsat mangler at møde PSV, så der er meget pres på hjemmeholdet, der kan være uden en skadet Kasper Dolberg.

Lasse Schöne tror dog på succes på søndag, og så tror han på, at Nicolai Jørgensens Feyenoord bliver ramt af det store pres.

- Vi er nødt til at blive ved med at vinde vores kampe for at sætte dem under pres. Hvis vi vinder søndag, er vi kun tre point efter dem. Det sætter dem under pres igen. Vi skal have sejren, og jeg tror, de kollapser, hvis vi vinder. Og så ender vi øverst, siger den danske midtbanespiller til hollandske Metro.

Skulle Ajax tabe søndagens kamp, vil holdet være hele ni point efter Feyenoord med kun seks kampe igen. Det vil på mange måder afgøre det hollandske mesterskab til Feyenoords fordel. Selv med uafgjort er det svært at se Ajax hente Feyenoord.

- Man skal aldrig sige aldrig, men hvis vi er ni point efter med seks kampe igen, bliver det en svær opgave, siger Lasse Schöne.

Danskeren har i denne sæson været blandt de bedste spillere i den hollandske række, hvor Schöne i en lidt anderledes rolle som defensiv midtbane har gjort det fremragende.

Superliga

Mere Superliga

Fokus