• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Benelux Morten Jørgensen

Van Persie efter Ajax-ydmygelse: En kamp på internationalt niveau

Robin van Persie mener, at søndagens topbrag mellem Feyenoord og Ajax blev spillet et internationalt niveau.

Af Morten Jørgensen

En af sæsonens mest underholdende kampe blev søndag eftermiddag spillet i Holland.

Her var det Feyenoord og Ajax, der mødtes i det traditionsrige rivalopgør De Klassieker, og de to hollandske topklubber gav noget for pengene. Allerede i første halvleg var der faldet fem scoringer, og efter pausen scorede Feyenoord tre gange, så slutresultatet blev 6-2 til hjemmeholdet.

Efterfølgende var Robin van Persie, som scorede to gange i opgøret, overbevist om, at kampen havde et internationalt snit, og han sammenlignede den med fredagens FA Cup-opgør mellem Arsenal og Manchester United.

- Jeg mener, at den kamp, vi så i dag, havde et internationalt niveau. Jeg så Arsenal mod Manchester United, og den kamp startede roligt og blev først løbende mere intenst. Ajax scorede tidligt, så vi skulle kæmpe os tilbage, og jeg tror, at da vi udlignede og kom foran 2-1, der steg vores selvtillid, sagde Robin van Persie til NOS.

Den 35-årige angriber forlod banen efter 68 minutter, og i stedet kom Nicolai Jørgensen på banen. Den danske landsholdsangriber lagde op til Feyenoords sidste mål i sejren, der sendte dem otte point efter Ajax i Æresdivisionen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.