• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Torsten Kjems Hansen

Bundesliga-optakt: Wolfsburg - Borussia Dortmund

Foto: Getty Images

Fortsætter Dortmund den imponerende stime ude over Wolfsburg, der i sidste runde fik fat på ligaens plads som nummer seks?

Af Torsten Kjems Hansen

Dortmund har gang i et stort forår og viste klassen, da Schalke blev nedlagt i sikker stil i genåbningsrunden. Dermed hold Thomas Delaney og co fast i medaljekampen og bevarede efterslæbet til Bayern på førstepladsen til fire point, inden midtuges absolutte topkamp.

Nu gælder det udekampen mod Wolfsburg, der også skaffede sig tre point i seneste runde og skød sig frem som nummer seks i tabellen.

Her er udvalgte styrke-målinger på de to hold inden eftermiddagens kamp

- Wolfsburg har kun præsteret at tage et eneste point i de seneste ni kampe mod Borussia Dortmund. Det skete i en 0-0-kamp i januar 2018. Wolfsburg har samme triste statistik mod kun et andet hold – nemlig Bayern München.

- Wolfsburg har tabt de seneste fire hjemmekampe mod Dortmund med en samlet målscore på 2-11. Wolfsburg har aldrig tidligere tabt fem hjemmekampe i træk til samme modstander.

- Dortmund har holdt målet rent i de seneste seks Bundesliga-kampe mod Wolfsburg. Det har Dortmund aldrig præsteret mod andre hold, lige som det er en trist klubrekord for Wolfsburg også.

Læs også: Spilforslag til Bundesligaen - klik her

Læs også:Top 14: Stjernerne som Superligaen missede

- Wolfsburg vandt 2-1 ude over Augsburg i seneste runde og har nu ikke tabt i de seneste syv runder i træk – fire sejre og tre uafgjorte.

- Wolfsburg har scoret 18 mål i de ni forårsrunder, hvilket er lige så mange, som det blev til i alt i 17 kampe i efteråret. Så skarpheden har været til stede i 2020.

- Wolfsburgs Renato Steffen har nettet fem gange i sæsonen. Alle fem mål er faldet i foråret, hvilket gør ham til sit holds forårs-topscorer.

- Dortmunds kommer med fem sejre i træk – en stime som kun Bayern München også kan prale af.

Læs også:Spilforslag til Bundesligaen: Nervepirrende kampe for flere tophold

- Det er blevet til 24 point af 27 mulige for Dortmund i den ni forårskampe – kun overgået af Bayern Münchens 25 point.

- Det er blevet til 72 kasser i sæsonen for Dortmund – men de 31 er altså faldet i de ni forårskampe. Der har været fart på.

- Erling Braut Haaland scorede imod Schalke i genåbningsrunden og nåede dermed imponerende 10 mål i bare ni kampe. Det er kun overgået af den tidligere Dortmund-bomber Paco Alcacer og HSV-koryfæet Gert Dörfel.

Læs også:Borussia Dortmund forlænger med tro væbner

Læs også:Skattejæger: Her er verdens mest værdifulde klubtrøjer

Opta-statistikkerne er leveret af SpilXperten

Stillingen i Bundesligaen:

Superliga

Mere Superliga

Fokus