• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Delaney drømmer om at komme til Premier League - og til FCK igen

Thomas Delaney lægger ikke skjul på, at han har ambitioner om at komme til Premier League, ligesom han også har planer om, hvordan han vil afslutte karrieren.

Af Oliver Okstrøm

Thomas Delaney var lørdag nomineret til årets mandlige fodboldspiller, men måtte se prisen gå til Christian Eriksen. Nomineringen er blandt andet kommet efter en rigtig god start i Dortmund, hvor klubben fører Bundesligaen efter halvdelen af turneringen færdigspillet.

I et interview med det tyske medie SPOX påpeger den danske landsholdsspiller dog, at han har andre steder i tankerne. 

- Da jeg skiftede til Dortmund gjorde jeg det rigtige. Det var mit klare mål at skifte til klubben, men Premier League er stadig en drøm for mig. Men jeg har mange drømme i livet. En dag vil jeg gerne spille for FC København igen - og måske slutte min karriere af i enten USA eller Japan, lyder det fra Delaney.

Hos Dortmund har spilletiden gået lidt op og ned i en kamp, hvor de har godt med spillere til den centrale midtbane, men i kampe hvor Bundesliga-topholdet skal være særligt aggressive er det oplagt med danskeren i kampene, forklarer han selv.

- Der er meget gode spillere på min position. Julian Weigl og Mo Dahoud er på mange måder bedre fodboldspillere end mig, men der er kampe, som i sin helhed har brug for, at det er mig og Axel Witsel, der spiller. Særligt hvis det drejer som om kampe med høj intensitet. Andre kampe har mere brug for de andre. Man skal have en bred trup med spillere, der både er teknisk dygtige og nærkampsdygtige, siger Delaney.

Foruden Delaney og Eriksen var også Kasper Schmeichel nomineret til prisen som årets mandlige spiller. For Christian Eriksens vedkommende var det hans femte af slagsen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus