Delaney med oplæg for Dortmund: Rykker fra Bayern

Thomas Delaney spillede en stor rolle for Dortmund, da de slog Wolfsburg på udebane med 1-0. Nu er de gulblusede fire point foran Bayern München i topkampen.

Dortmund er i denne sæson i skarp duel med de seneste mange års tyske mestre, Bayern München, i toppen af den tyske Bundesliga. Lørdag eftermiddag var Dortmund i kamp mod Wolfsburg på udebane, og blev det til en 1-0-sejr til førstnævnte.

Det blev en kamp, hvor Dortmund havde stor glæde af den danske assistance, som klubben råder over. For det danske stortalent blev det til 89 minutter, mens landsholdsspilleren Thomas Delaney fik fuld spilletid i kampen.

Særligt Delaney spillede en stor rolle i kampen, da han stod for oplægget til sejrsmålet.

Kampens første og enlige scoring kom efter 27 minutters spil, da Sancho var kommet frem på venstresiden. Her fik han lagt et præcist indlæg lige ind i panden på Thomas Delaney, der headede bolden videre til Marco Reus, som fik sat hovedet på og styrede bolden i netmaskerne til 1-0.

Senere i kampen kunne Jacob Bruun Larsen have fordoblet sejrens størrelse, da han i anden halvleg fik en stor chance. Han sparkede dog bolden forbi fjerneste stolpe. Sejren kom dog hjem for danskerklubben.

Anderledes gik det for Bayern München, som først skulle vente længe på at få scoret i deres kamp mod Freiburg. Først med ti minutter tilbage af opgøret fik Gnabry scoret til 1-0, men i sidste minut af den ordinære spilletid fik Lucas Höler udlignet til 1-1.

Det betyder, at Dortmund nu er fire point foran Bayern München, inden de to klubber mødes i næste runde på Delaney og Bruun Larsens hjemmebane.