• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Delaney om svingende spilletid i Dortmund: Sådan er det i en topklub

Delaney om svingende spilletid i Dortmund: Sådan er det i en topklub
Foto: Getty Images

Thomas Delaney var vant til fuld spilletid i Werder Bremen. Nu er virkeligheden en anden i Borussia Dortmund, men det lever han med, fortæller Delaney selv.

Af Oliver Okstrøm

Thomas Delaney og resten af det udtagede danske landshold er samlet i Herning forud for de to kommende landskampe mod Irland og Østrig. Det giver nu Delaney mulighed for et lille pusterum væk fra sin nye, tyske klub Dortmund, som han skiftede til i sommer.

Her er han kommet til en klub, hvor der er hård kamp om pladserne, og det kan man også se på spilminutterne for Delaneys vedkommende. Eksempelvis er det kun blevet til tre kampe siden skiftet, hvor det er blevet til fuld spilletid - og i de seneste fem kampe er det blevet til et snit på omkring en halvleg. Det er dog ikke noget, der undrer ham, fortæller han til Tipsbladet.dk.

- Jeg har været fint tilfreds, men jeg ville selvfølgelig gerne spille hvert minut. Men der er også nogle landsholdsspillere (i klubben red.) på min position, der gerne vil det. Jeg tror ikke, at du finder særlig mange spillere på banen, der har spillet fuld tid omkring min plads. Det skulle lige være Reus. Han har nok spillet næsten fuld tid, fortæller Delaney.

Han slår desuden fast, at der er mange stærke spillere på midtbanen. Derfor går det op og ned for de fleste af spillerne på holdet, når det kommer til spilletid.

- Vi har mange kampe og mange spillere. Du ser Dahoud har startet mange kampe inde, nu har han ikke spillet de sidste tre Bundesliga-kampe. Weigl har ikke spillet mange kampe i starten. Nu spiller han. Jeg har haft problemer med knæ og tå, hvor jeg har været ude sidst. Det er bare en topklub med en bred trup, tror jeg, siger han og fortsætter:

- Jeg er sikker på, at han stiller med stærkeste hold, vores træner, men jeg tror også, at han ved, at han har et stærkt mandskab bag, så han kan tillade sig at skrue lidt rundt, lyder det fra Delaney. 

Delaney peger endvidere på, at starten i klubben har båret præg af, at Dortmund er et sted, hvor der bliver forventet en del af spillerne. Heriblandt fortæller han, at der skal lægges på, når det kommer til et det offensive område af hans spil. 

Nu er Dortmund-danskeren igen med danske landshold, som har været tæt på fuld spilletid i alle betydende kampe i det seneste stykke tid. Det bliver det givetvis også denne gang.

Danmarks første kamp er mod Irland, og den spilles på udebane lørdag klokken 20.45.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AaB - Esbjerg fB

To målfattige mandskaber mødes i Aalborg søndag eftermiddag, så det ligner alt andet end en målfest. Men alligevel kan det godt blive en intens og spændende match.