Dortmund comeback-sejrede i vild 'Der Klassiker'

Dortmund tog lørdag aften imod Bayern München i Bundesligaen.

Det var for første gang længe Dortmund, der inden braget mod Bayern München havde mest tur i den. Hjemmeholdet havde inden kampen endnu ikke tabt i sæsonen, mens gæsterne haltede efter i tabellen med fire point færre.

Det var dog gæsterne, der kom bedst fra start og sad på kampen. Dortmund havde i øvrigt havde Jacob Bruun Larsen med fra start, mens Thomas Delaney sad på bænken og kom ind med 10 minutter tilbage. Og herfra kunne den danske landsholdsspiller se gæsterne komme foran midtvejs i første halvleg.

Her bragte Lewandowski gæsterne foran, da han stangede et indlæg fra højrekanten i mål.

Hjemmeholdet pressede mere på efter scoringen, men kunne ikke fravriste Bayern overtaget i kampen.

Anden halvleg startede dog meget bedre for hjemmeholdet. Efter bare to minutter af de sidste 45 blev Reus nedlægges af Manuel Neuer i feltet og fik straffespark.

Det tog angriberen sig selv af, og han sparkede den sikkert ind.

Der gik dog kun et par minutter, før Bayern igen bragte sig foran. Kombinationsspil mellem Kimmich og Gnabry i Dortmundfeltet endte med et chip-indlæg til Lewandowski, der i det lille felt kunne heade bolden i mål.

Efter en lille times spil fik Reus bolden i fødderne på kanten af de lille felt. En position, hvor han plejer at være sikkerheden selv. Men anførerens afslutning blev blokkeret på stregen af Bayern-forsvaret.

Minuttet efter var bolden i nettet i den anden ende, da Lewandowski knaldede bolden i mål. Den polske angriber var dog løbet i offside.

Og der skulle kun gå endnu et minut, før Dortmund fik endnu en kæmpechance. Sancho løb fra Hummels på højrekanten, driblede Manuel Neuer og slog en flad bold ind foran til Alcácer, der faldt i bolden. Returen gik videre til Jacob Bruun Larsen, der høvlede den over mål.

Efter 66 minutter lykkedes det endelig Reus at sparke udligningen i mål. Et hård fladt indlæg fra Piszczek på højresiden ramte tyskeren på kanten af feltet, hvorfra han knaldede bolden over i modsatte side af mål.

Og seks minutter senere blev Paco Alcácer sendt i dybden af Witsel, og herfra svigtede angriberen ikke. 3-2.

Dybt inde i overtiden fik Lewandowski bolden i mål igen, men også denne gang var han offside.

Sejren er Dortmunds første over Bayern München i to år. Ruhr-klubben er nu syv point foran titelrivalerne.