• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Kenneth Jensen

Dortmund henter Götze hjem fra München

Dortmund henter Götze hjem fra München

Tyske Mario Götze vender hjem til Borussia Dortmund.

Af Kenneth Jensen

Den tyske landsholdsspiller Mario Götze har afgjort en VM-finale, og han har var regnet som Tysklands vel nok største talent for nogle år tilbage. Men siden den offensive midtbanespiller lavede det 'forbudte skifte' fra Borussia Dortmund til FC Bayern München, har succesen været svær at få øje på.

Jovist har Götze afgjort en VM-finale for Tyskland, og han har med Bayern München vundet titler. Men på klubplan han har ikke slået igennem, han han har de senere år ikke været en fast bestanddel af startopstillingen i den tyske klub.

Måske derfor har Götze ønsket at komme væk, og hvor bedre at kickstarte karrieren end der, hvor det hele startede.

Borussia Dortmund bekræfter på sin hjemmeside, at klubben er blevet enige med Mario Götze og Bayern München om en aftale, der sender den tyske landsholdsspiller hjem til Dortmund. Han har underskrevet en fireårig aftale med klubben.

- Jeg er meget tilfreds med, at Mario har besluttet sig for at vende tilbage til Borussia Dortmund. Jeg har siden hans afgang håbet, at han en dag ville vende tilbage til os, siger administrerende direktør Hans-Joachim Watzke til klubbens hjemmeside.

Så bliver det interessante at se, hvordan Dortmund-tilskuerne tager imod den tidligere helt: Tidligere har de nemlig gjort det helt klart, at de ikke har noget til overs for Götze, efter han skiftede væk fra klubben. Det forholder Götze sig til i præsentationen af ham.

- Dengang jeg skiftede fra Dortmund til Bayern i 2013, var det et bevidst valg - det vil jeg ikke lægge skjul på. Tre år senere - og nu som 24-årig - ser jeg på min beslutning med andre øjne, siger Mario Götze og forklarer: 

- Jeg kan sagtens forstå, at mange fans ikke kunne forstå min beslutning (om at skifte til Bayern München, red.). Jeg ville heller ikke lave det skifte i dag. Nu hvor jeg vender hjem, vil jeg forsøge at overbevise alle folk - specielt dem, der ikke modtager mig med åbne arme - via mine præstationer på banen. Mit mål er igen at spille min bedste fodbold. For os alle, for klubben og for fansene.

Tyske medier har tidligere skrevet om en pris omkring de 160 millioner kroner for den 24-årige midtbanespiller.

I Dortmund var Mario Götze med til at vinde Bundesligaen to gange og den tyske pokalturnering en enkelt gang.

Superliga

Optakt: AC Horsens - Brøndby IF

AC Horsens har imponeret alt og alle ved at besejre FC København og FC Midtjylland i de seneste to runder. Kan Bo Hen...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtig...

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.

Optakt: Hobro IK - Lyngby BK

Begge hold har hårdt brug for sejren - begge for at ruste sig bedst muligt til det nervepirrende gruppespil om at undgå nedrykning.