• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Mads Aagurd

Leipzig er klar til pokalfinale efter ny Yussuf-scoring

Leipzig er klar til pokalfinale efter ny Yussuf-scoring
Foto: Getty Images

Brandvarme Yussuf Poulsen åbnede målscoringen, da RB Leipzig spillede sig pokalfinalen over HSV.

Af Mads Aagurd

Yussuf Poulsen bragte gæsterne fra RB Leipzig på 1-0, da de på udebane slog traditionsklubben Hamburger SV med 1-3. Dermed er Bundesligaklubben klar til finalen i DFB Pokal.

Sidste år rykkede Hamburger SV for første gang nogensinde ud af Bundesligaen, hvorfor de nu frister en tilværelse i 2. Bundesliga. Alligevel havde de formået at spille sig i pokalsemifinalen, men desværre for dem var RB Leipzig for stor en mundfuld.

Leipzig bragte sig foran efter et hjørnespark, som den formstærke dansker stangede i mål allerede efter 13 minutter. Små ti minutter senere kom der balance i regnskabet efter en kæmpe Leipzig-fejl, som Bakery Jatta flot udnyttede.

I anden halvleg kom gæsterne tilbage på sejrskurs, da Yussuf Poulsen spillede en bold på tværs, som en Hamborg-spiller dirigerede i eget net.  20 minutter før tid cementerede den svenske stjerne Emil Forsberg sejren med et flot langskudsmål.

Dermed er RB Leipzig det første hold, der er klar til finalen i DFB Pokal, hvor enten Bayern München eller Werder Bremen bliver modstanderen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Randers FC - AC Horsens

Randers FC har med to sejre i træk fået tanket selvtillid men møder nu AC Horsens, der kun har tabt en gang på udebane. Hvordan går det mandag aften?

Optakt: Esbjerg fB - Brøndby IF

Esbjerg-spillerne får første chance for revanchere sig, efter John Lammers stoppede som cheftræner i mandags. Brøndby skal forsøge at bygge videre på sejren over FC Nordsjælland i Niels Frederiksen...