Leverkusen stoppede Bayern Münchens stime

Efter otte kampe uden nederlag tabte Bayern München med 3-1 til Bayer Leverkusen. Det var storklubbens fjerde nederlag i sæsonen

Bayer Leverkusen tog i dag i mod rekordmestrene Bayern München, der gik ind til dagens kamp som store favoritter. De tyske rekordmestre havde efter en skidt sæsonstart ikke tabt i de seneste otte ligakampe, men den stime satte Bayer Leverkusen en stopper for i dag.

Første halvleg bølgede frem og tilbage, og der var store chancer i begge ender. Førstekeeper Manuel Neuer var ikke med for Bayern München, og hans afløser, Sven Ulreich, var flere gange ved at komme i problemer. Det samme var tilfældet dog i den modsatte ende, hvor den tidligere Brøndby-målmand Lukáš Hrádecký ikke spillede sin bedste kamp.

Hrádecký kunne dog ikek gøre meget ved Bayern Münchens føringsmål efter 41 minutter. Thomas Müller slog et fremragende indlæg ind i feltet, som Leon Goretzka med stor kraft headede i mål.

I halvlegens tillægstid troede Bayern München, at de havde fordoblet føringen. Stjerneangriberen Robert Lewandowski sendte bolden i mål, med blev fløjtet for offside. En kendelse, der efterfølgende blev bekræftet af VAR.

I anden halvleg blev kampen vendt fuldstændig på hovedet. Der var spillet mindre end ti minutter af halvlegen, da Leon Bailey med et fantastisk frispark fra lang afstand sendte bolden op i det ene målhjørne. Et flot spark, som Sven Ulreich dog burde have haft tid til at reagere på.

Ti minutter senere bragter Bayer Leverkusen sig så foran 2-1. Karim Bellarabi løb afsted på højrekanten og slog en aflevering ind til en helt fri Kevin Volland, der alene med Ulreich kunne bringe hjemmeholdet foran.

Med fem minutter tilbage blev kampen definitivt afgjort. Det lignede umiddelbart, at Julian Brandt stod offside, men spillet fik lov at køre. Derfor kunne han sende bolden ind foran mål til Lucas Alario, der let kunne sende bolden i et halvtomt mål. Målet blev kigget igennem på VAR, som viste at Julian Brandt lige nøjagtig holdt sig på den rigtige side.

Kampen sluttede 3-1, hvilket betød det første nederlag i lang tid til Bayern München i lang tid. Det missede samtidig muligheden for at hale ind på førerholdet Dortmund, der kun spillede uafgjort mod Eintracht Frankfurt. I stedet er Dortmund efter Bayern Münchens nederlag øget sit forspring til syv point.