• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Lyngby har solgt den 17-årige midtbanespiller Christian Nørgaard til den tyske traditionsklub Hamburger SV.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Der er ikke mange danske klubber, der kan prale af at sælge to spillere til internationale topklubber på bare et år. Men det er ikke desto mindre hvad Lyngby nu har gjort. Tidligere har klubben sendt forsvarsspilleren Frederik Sørensen til Juventus, og nu er det midtbanespilleren Christian Nørgaard, der forlader de kongeblå til fordel for en af Europas fineste fodboldadresser. Lyngby har solgt U/19-landsholdsspilleren til Frank Arnesens klub, Hamburger SV.

- Det er flot og bemærkelsesværdigt - også i international sammenhæng - at vi via vores ungdomsarbejde kan skabe flere af den slags talenter. Det kan alle i klubben være stolte over. Vi mister naturligvis et stort talent, men vi må omvendt også forholde os til de tilbud vi får på vores spillere. I dette tilfælde har vi lavet en fin handel og Christian får en fantastisk mulighed. I sådan en situation bliver vores talentarbejde en god historie, og vi er stolte af, at vi endnu engang har skabt en spiller, der er interessant for en af Europas topklubber, siger Lyngbys manager Niels Frederiksen i en pressemeddelelse.

Christian Nørgaard spillede en stor rolle, da det danske U/17-landshold i sommer spillede både EM og VM, og midtbanespilleren nåede at krone et flot 2011 med at få sin Superliga-debut i en kamp mod HB Køge. Nu vender han imidlertid snuden mod Hamburg.

- Jeg har spillet i klubben i nogle år og været rigtig glad for det. Jeg har udviklet mig rigtig meget både fodboldmæssigt og mentalt og det er ikke mindst takket være klubbens mange gode trænere, der har hjulpet mig på vej. Jeg har nu fået en stor udfordring, som jeg glæder mig rigtig meget til. For mig er det en drengedrøm, der går i opfyldelse og jeg er super glad for, at Lyngby og HSV fandt frem til en aftale, bedyrer Christian Nørgaard.

Ifølge Ekstra Bladet inkasserer Lyngby tre millioner kroner for stortalentet.

Superliga

Mere Superliga

Fokus