• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Bundesliga Oliver Okstrøm

Officielt: Asger Sørensen skifter til tysk traditionsklub

Foto: Getty Images

Det tidligere FC Midtjylland-talent Asger Sørensen skifter fra Red Bull Salzburg til FC Nürnberg på en treårig aftale.

Af Oliver Okstrøm

Den danske midterforsvarer Asger Sørensen spillede med i Danmarks to sejre i gruppespillet ved U21 EM, og nu har han skiftet fra østrigske Red Bull Salzburg til FC Nürnberg, der har vundet det tyske mesterskab ni gange. 

Det bekræfter den tyske klub på dens officielle hjemmeside.

I den seneste sæson rykkede Nürnberg dog ud af den bedste tyske række. Skiftet og de nye udfordringer i det tyske er dog alligevel noget, som den tidligere FC Midtjylland-akademist ser meget frem til, slår han fast i et interview i forbindelse med præsentationen af ham.

- Jeg ser frem til opgaverne i Nürnberg. Det er en stor fordel for mig, at jeg allerede kender til den næstbedste række, og jeg ved, hvad der forventes af mig, siger Asger Sørensen, som glæder sig over, at han kan lære sine nye holdkammerater at kende på klubbens træningslejr.

Når Asger Sørensen kender til den næstbedste tyske række, så skyldes det, at han tidligere i karrieren har været udlejet til Regensburg, hvor han har spillet 52 kampe i den næstbedste tyske række.

Asger Sørensen har fået en kontrakt, der gælder til sommeren 2022. Tilbage i 2014 skiftede han som 17-årig fra FC Midtjylland til Salzburg for omkring fem millioner kroner.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.