• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Champions League Anders Dehn

Champions League-feber: Knap 200.000 flere så semifinalerne end sidste år

De fire Champions League-semifinaler havde lige under 200.000 flere seere end semifinalerne for et år siden. Barcelona-Liverpool blev den mest sete kamp på 3+ siden finalen i 2015.

Af Anders Dehn

Det er 10 måneder, siden denne sæsons Champions League begyndte med de første kvalifikationskampe, men der er ikke noget, der tyder på, danskerne er blevet mætte af at følge turneringen. Tværtimod.

De fire semifinaler i denne sæson tiltrak lige knap 200.000 flere tv-seere, end de fire kampe på samme tidspunkt sidste år gjorde. Det viser tal fra DR Medieforskning.

På Twitter skriver Danmarks Radios analytikere, at der i gennemsnit var 418.000 seere til de fire semifinaler, hvilket er den stigning på 13 procent fra i fjor. Dengang var der omkring 370.000 seere i snit; altså 48.000 færre pr. kamp og 192.000 i alt over de fire opgør.

Den mest sete af de fire kampe var FC Barcelonas 3-0-sejr på hjemmebane over Liverpool i sidste uge. Den trak 477.000 seere og var den mest sete fodboldkamp på 3+ siden finalen i 2015 mellem Juventus og selvsamme Barcelona.

Det omtalte vi også på tipsbladet.dk i sidste uge med ordene: "Det er nok tvivlsomt, om der kommer lige så mange seere til returkampen i Liverpool, for med en sejr på 3-0 er FC Barcelona ganske tæt på at booke en plads i Champions League-finalen."

I det mindste fik vi ret i det med tv-seerne...

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.