Galatasaray klar til EL trods nederlag i målorgie

Galatasaray tabte et medrivende og underholdende opgør på hjemmebane med 2-3 til Porto, men er alligevel kvalificeret til 1/16-delsfinalerne i Europa League.

Galatasaray havde udspillet muligheden for at komme videre blandt de sidste 16 i Champions League inden tirsdagens hjemmekamp mod Porto, mens portugiserne allerede havde kvalificeret sig som gruppevinder og stillede op med et reservespækket mandskab.

Det tyrkiske mandskab kunne i stedet sikre sig puljens tredjeplads og dermed en billet til 1/16-delsfinalerne i Europa League til foråret med en sejr, men det skulle vise sig at blive svært for værterne.

Galatasaray satte sig på kampen fra start og fik en gylden mulighed efter ti minutter. Rodrigues befandt sig fri i feltet efter en ripost fra Iker Casillas og knaldede bolden mod et halvtomt mål, hvor Portos centerstopper, Leite, blokerede bolden med hånden, men trods store protester forblev dommerens fløjte tavs.

Kort efter havde hjemmeholdets angriber, Derdiyok, en stor chance, men han brændte. I stedet kom gæsterne foran i det 17. minut efter et fint frisparksindlæg, som Felipe headede i kassen.

Scoringen var tydeligvis en kold spand på hovedet, for den tyrkiske dominans fra starten af kampen blev resten af halvlegen vekslet til frustration og usammenhængende spil.

I slutminutterne af halvlegen var der mere drama, da første Porto fik et straffe, som Marega omsatte sikkert, før Galatasarays Feghouli også fik chancen fra 11-meter-pletten. Han var ligeledes iskold, og dermed var stillingen 1-2 ved pausen.

Tyrkerne startede anden halvleg bedst og store chancer til henholdsvis Rodrigues og indskiftede Onyekuru, men i stedet gjorde Sergio Oliveira det til 1-3.

Herefter misbrugte Derdiyok en kæmpe chance, før han gjorde skaden god igen med en reducering til 2-3 kort efter.

Galatasaray pressede i slutfasen på for udligningen, og Feghouli fik chancen på endn et straffespark, men sendte kuglen på overliggeren.

Den frustrerende aften endte dog godt for det tyrkiske mesterhold, da Schalke besejrede Lokomotiv Moskva 1-0. Dermed er Galatasaray klar til at spille Europa League til foråret.