Liverpool slår Tottenham og vinder Champions League

Liverpool sikrede sig Champions League-titlen, da de lørdag aften slog Tottenham med 2-0 i finalen i Madrid.

Efter en 2-0-sejr over Tottenham i finalen er Liverpool dette års vindere af Champions League. Dermed får de revanceret finalenederlaget til Real Madrid i sidste sæson, mens de også kan fejre den sjette Champions League-titel i klubbens historie.

Sejren blev grundlagt allerede efter to minutter. Efter 30 sekunder blev der nemlig dømt straffespark til Liverpool, da Tottenhams Moussa Sissoko havde hånd på bolden i eget straffesparksfelt. Det resulterede i et straffespark, som Mohammed Salah tog sig af sikkert af.

Efterfølgende var der tyndt med chancer og flot spil, og det mest nævneværdige var, at en kvinde løb på banen efter knap 20 minutter.

Begge klubber havde nemlig svært ved at komme til chancer, og ingen af holdene blev for alvor farlige. Det bedste forsøg stod Liverpools Andy Robertson for kort før pausen med et skud fra kanten af feltet. Men hans forsøg gik ikke i mål, og Liverpool måtte gå til pause med en etmålsføring.

Efter pausen kom Liverpool også til et par hurtige chancer ved Salah, men igen havde begge hold problemer med at sætte nogle gode angreb sammen. Med tyve minutter igen var indskiftede James Milner imidlertid centimeter fra at udbygge Liverpools føring med en afslutning tæt på mål. Afslutningen gik dog et par centimeter forbi mål.

Ti minutter før tid begyndte Tottenham endelig at vise lidt tænder. Son-heung Min havde et godt forsøg fra distancen, og Lucas Moura havde en fin chance umiddelbart efter. Også Christian Eriksen havde et godt forsøg fra et frispark. Alle gange var Alisson til gengæld på plads i Liverpool-målet.

I stedet kunne Divock Origi bringe Liverpool endnu tættere på titlen med fem minutter igen. Efter et hjørnespark endte bolden hos Origi, der sikkert sendte bolden forbi Hugo Lloris i Tottenhams mål.

Selvom denne sæsons Champions League har budt på mange comebacks, kunne Tottenham ikke sørge for et sidste et af slagsen. Der blev ikke scoret mere, og da slutløjtet kort efter lød, kunne Liverpool lade sig kåre som denne sæsons Champions League-vindere.