Mike Jensen på pletten: Rosenborg får fantastisk udgangspunkt i CL

Rosenborg fik et fuldstændig optimalt resultat med hjem fra Maribor i første Champions League-kvalifikationsopgør. 3-1 skal de nu forsvare hjem i Norge.

Ligesom FC København er Rosenborg på jagt efter en deltagelse i Champions League. Efter at have spillet sig videre fra første og anden kvalifikationsrunde skulle nordmændene i dag møde slovenske Maribor i første opgør op på udebane. Mike Jensen startede på midtbane for det norske mandskab.

Efter 14 minutter måtte Rosenborg foretage en tidlig udskiftning, da Tore Reginiussen gik ud med en skade og blev erstattet af Gustav Valsvik.

Kampen var præget af mange dueller i starten, hvor begge hold samtidig var upræcise i deres boldomgang. Derfor blev der heller ikke scoret i første halvleg.

I anden halvleg kom der dog gang i målscoringen, da Alexander Søderlund bragte Rosenborg foran med 1-0 efter 50 minutter. Det gjorde han på et frispark langt udefra.

Søderlund på pletten igen et kvarter senere, da han scorede til 2-0. Denne gang var det på et hovedstød.

Maribor fik kortvarigt gjort lidt af skaden bedre, da de reducerede til 2-1 af Marcos Tavares, men det ville Mike Jensen ikke være med til. Bare minutter efter slovenernes scoring gjorde danskeren det til 3-1.

Det blev kampens sidste mål, og dermed står Rosenborg nu med meget favorable kort for at booke billet til playoffrunden.

Vinderen af det samlede opgør skal møde vinderen af Dinamo Zagreb og Ferencvaros. Det første opgør mellem de to blev 1-1.

Andetsteds fik Celtic ude 1-1 mod Cluj. Basel tabte 2-1 til LASK på hjemmebane. Endelig vandt Olympiakos 1-0 ude mod Istanbul Basaksehir.