• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
EM Anders Dehn

Sådan kommer Danmark til EM: Landsholdet kan stadig selv afgøre det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Selv om Danmark mistede et skridt på vejen mod EM, da holdet spillede 0-0 mod Georgien i september, er slutrunden stadig inden for rækkevidde. Tipsbladet.dk forklarer hvordan forud for den vigtige kamp mod Schweiz.

Af Anders Dehn

Det danske landshold får lørdag aften besøg af Schweiz i en vigtig kamp om en plads ved EM til sommer. Danmark kan stadig selv afgøre sin skæbne. Her forklarer vi de forskellge scenarier.

Lad os begynde med det, det hele handler om: stillingen. Efter Danmark kun fik 0-0 med fra Georgien for en måned siden, ser EM-kvalifikationsgruppe D nu ud som følger. De to øverste hold kvalificerer sig til slutrunden.

Danmark mangler at møde Schweiz, Gibraltar og Irland - i den rækkefølge. Det gode er, at landsholdet dermed kan tage point fra de to modstandere, der truer med at afspore det danske EM-tog.

For overblikkets skyld deler vi scenarierne op efter, hvordan det går mod Schweiz.

Dansk sejr mod Schweiz:
Hvis Danmark vinder alle tre resterende kampe, er landsholdet EM-klar.

Vinder Danmark over Schweiz og siden Gibraltar, er uafgjort nok mod Irland. Taber Danmark til gengæld mod Irland, er landsholdet afhængigt af, at irerne har fået maksimalt ét point ud af sine to opgør mod Schweiz og Georgien.

Uafgjort mod Schweiz:
Så skal Danmark slå Gibraltar og Irland. Irerne og schweizerne mangler som nævnt stadig at møde hinanden, så mindst ét af de hold sætter point til undervejs, og da vil syv danske point i de tre sidste kampe være nok.

Nederlag til Schweiz:
Så skal Danmark vinde over både Gibraltar og Irland, men landsholdet er stadig afhængig af, at Irland snubler mod Schweiz eller Georgien. De to kampe må Irland i givet fald få maksimalt fire point ud af.

Omvejen
Hvis Danmark ikke kvalificerer sig direkte til EM, er der stadig håb. Holdet vandt nemlig sin Nations League-gruppe, så hvis Irland og Schweiz ender på de to første pladser i efteråret, venter der to afgørende kampe i foråret.

Her skal Danmark og tre andre lande i givet fald dyste om én plads ved slutrunden. Først i to semifinaler, hvorfra vinderen går videre til finalen om den ene billet.

Se en længere forklaring af Nations League-omvejen i videoen i toppen af denne artikel.

Superliga

Mere Superliga

Fokus