Basel fik forrygende udgangspunkt med fra Frankfurt

FC Basel sikrede sig et fremragende udgangspunkt inden returopgøret mod Eintracht Frankfurt, da de torsdag vandt 3-0 i Tyskland.

Hverken Inter-Getafe eller Sevilla-Roma kunne torsdag aften afvikles som følge af frygten for coronavirus, men Eintracht Frankfurt og FC Basel fik omvendt lov til at tørne sammen i Tyskland, om end det var uden tilskuere på tribunerne.

Om det var fraværet af disse, der gjorde udslaget, skal være usagt, men kampen startede ingenlunde i højeste tempo.

Chancer væltede de to mandskaber sig heller ikke i, og som det så ofte er tilfældet i lukkede kampe, skulle der en dødbold til at åbne opgøret op.

Gæsterne fik tildelt et frispark nogle meter uden for Frankfurt-feltet, og Samuele Campo sparkede det på flotteste vis ind bag en chanceløs Kevin Trapp. 28 minutter havde kampuret rundet på dette tidspunkt.

0-1 var også stillingen ved pausefløjt.

I starten af anden halvleg skulle Andre Silva have bragt balance i regnskabet, da han fik flere sekunder på bolden midt i Basel-feltet. Alligevel lykkedes det portugiseren at overplacere sin afslutning, og så kunne Basel fastholde føringen.

Og senere i halvlegen blev den sågar udbygget.

Et langt udspark af keeper Jonas Omlin blev mistimet af en Frankfurt-spiller, og så var Basel pludselig to mod én. Samuele Campo spilede Kevin Bua fri, og han chippede køligt bolden over Trapp.

Basel førte nu 0-2 efter 73 minutter.

Frankfurt sprællede forgæves i forsøget på at spille sig tilbage i opgøret, men det endte i stedet med, at Basel gjorde det til 0-3. Udeholdet spillede sig igennem højresiden, hvor Kevin Bua fik plads til at drive bolden ind i feltet. Han spillede den skråt tilbage, og Fabian Frei sparkede den sikkert i nettet.

Kampen sluttede med samme cifre, hvorfor FC Basel står med særdeles gode muligheder for videre avancement - hvis altså Europa League spilles til ende.