• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Mikkel Sloth

Bedst og værst: Det skal blive bedre inden gruppespillet, FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København spillede sig med nød og næppe videre til Europa League-gruppespillet, og vi har zoomet ind på de danske mestres avancement efter opgøret mod lettiske Riga FC

Af Mikkel Sloth

Riga FC – FC København 1-0 (0-0)
1-0 Valerianos 75’

Kampens bedste:

FC København:
På en aften, hvor FC København var langt fra det niveau, vi ser i 3F Superligaen, var Viktor Fischer en af få højdepunkter. Om ikke andet, så for at levere noget af den energi, som resten af løverne så ud til at mangle. Samtidig var han også en af få FCK-spillere, som så ud til at kunne ryste det ellers bundsolide lettiske forsvar denne aften, hvor FC København kun med nød og næppe klarede skærene. Også Jens Stage leverede særligt i anden halvleg en god præstation.

Riga FC:
Udover en række tacklingerne, som ikke så kønne ud, leverede hjemmeholdet faktisk en hæderlig indsats mod et underpræsterende FCK-mandskab, og mest markant var ukrainske Vyacheslav Sharpar, som flere gange drillede de danske gæster. Men Riga FC’s præstation denne aften lod først og fremmest til at komme fra en stærk holdpræstation, som var tæt på at give pote – hvilket det dog heldigvis ikke gjorde!

Kampens værste:
Det var det skræmmende at se en så fejlfyldt indsats fra de hvidklædte hvad angik antallet af fejlafleveringer, særligt i opspillet midt på banen i kampens første time. De gik videre, javist - men der skal skæres ned på antallet af boldtab, hvis det skal blive til succes i Europa Leagues gruppespil, hvor modstanderne er af en anden kaliber, som vil udnytte en så høj fejlprocent.

Kampens detalje:
Efter at han ikke så for godt ud ved Rigas føringsmål, skal Sten Grytebust have stor ros for sine flotte redninger i kampens slutning, hvor hjemmeholdet af flere omgange var tæt på at score det mål, som ville sende FC København ud. Her viste den norske keeper med en række store redninger de evner, som fik FC København til at hente ham i OB før sæsonen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus