• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Dansk Malmö-profil: Jeg er vild med Ståles retorik

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Anders Christiansen er ærgerlig over, at Malmö FF ikke var i stand til at snuppe alle tre point mod FC København.

Af Ole Hoffskov

FC København fik torsdag et point med fra udekampen i Europa League mod Malmö FF. På den anden side af Øresund lykkedes et stramt organiseret FCK-mandskab med at få 1-1, og løverne kunne tilmed gå til pause med en 1-0-føring, som kom i hus takket være et selvmål af danske Lasse Nielsen.

Malmö-stjernen Markus Rosenberg udlignede kort inde i anden halvleg og sikrede pointdeling, og ifølge Ståle Solbakken scorede veteranen på et tidspunkt, hvor kampen for alvor var ved at tippe til FCK's fordel

På pressemødet efter kampen gav Ståle Solbakken udtryk for, at hvis FCK havde formået at holde 1-0-føringen bare fem minutter længere, var kampen døet ud.

Den udlægning kan Malmö FF's danske midtbaneprofil Anders Christiansen ikke helt følge. 

- Jeg elsker jo Ståles retorik. Jeg synes, det er sjovt, og jeg synes, han virker som en rigtig dygtig træner, jeg har den største respekt for ham. Men det er jo en klassisk Ståle. Ifølge ham har de aldrig spillet dårligt, og de er sjældent det dårligste hold, selv om de må nøjes med uafgjort. Jeg kan kun snakke ud fra os selv, og vi gik efter sejren, og man kan se, at FCK skifter defensive spillere ind i stedet for offensive, siger "AC" og tilføjer:

Læs også:FCK-kaptajn: Alle mand figtede

- Men stor ros til FCK. De stod fantastisk på banen, er sindssygt godt skolet og har en international erfaring, som de også viser. Men vi er ærgerlige over kun at stå med et point. 

Anders Christiansen havde en hård aften i Malmø.

Tidligt i kampen stod blodet ud af det ene næsebor, og i anden halvleg måtte han lade sig udskifte med en skade. Boldtuden blev leveret af FCK-angriberen Pieros Sotiriou, der stangede en hånd i hovedet på danskeren, men det er ikke noget, "AC" bærer nag over.

- Jeg synes, at jeg får spillet bolden inden, men hvad der sker efterfølgende, kan jeg ikke sige. Da jeg rejser mig fra græsset, kan jeg mærke, at jeg har blod løbende ud af næsen. Sådan er det - generelt var det en hård kamp, men en fair kamp. Der var ingen ondskabsfuld stemning overhovedet, siger han.

Det var ikke på grund af blodtuden, at Anders Christiansen måtte lade sig udskifte efter knap en times spil

Læs også:Uheldig selvmåls-dansker er utilfreds: FCK skaber ikke en chance

- Jeg fik et lille vrid i knæet for halvanden uge siden og trænede ikke hele ugen op til weekendens kamp, som vi spillede på kunstgræs. Da jeg vågnede dagen efter, var jeg helt smadret i min højre læg. Det føltes fint i første halvleg, men da den så blev kold i pausen, kunne jeg mærke, at den var sindssygt træt og stiv i det, lyder det fra midtbanespilleren.

Tror du, det er alvorligt?

- Det ved jeg ikke. Det må vi se i løbet af de næste par dage, men lige nu føles det ikke så godt. Men man håber selvfølgelig på det bedste.

Malmö FF skal i de kommende to runder i Europa League møde FC Lugano. 

Læs også:FCK-lejren trods førsteplads i gruppen: Bliver tæt til det sidste

Læs også:Karakterer: Offensive esser kom til kort for FC København

Læs også:Video: FCK scorer på dansk selvmål