• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

FCM til skæbnekamp uden Onuachu, van der Vaart og karantæne-duo

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Når FC Midtjylland skal forsøge at spille sig i Europa League-gruppespillet, bliver det uden Paul Onuachu, Rafael van der Vaart og karantæneramte Janus Drachmann og Marc Dal Hende.

Af Anders Dehn

Hvis FC Midtjyllands forhåbninger om en plads i Europa Leagues gruppespil skal opfyldes, kræver det en sejr over Apollon Limassol torsdag aften. Til det opgør mod cheftræner Jess Thorup dog se bort fra en markant kvartet.

I realiteten har han selv valgt den ene af de fraværende spillere fra. Rafael van der Vaart har erklæret sig helt klar til at spille kampe, men Thorup udelader konsekvent hollænderen af kamptrupperne.

Til gengæld har træneren ikke selv valgt, at han må undvære Paul Onuachu, der blev opereret for blindtarmsbetændelse for en uge siden og først er tilbage efter landskampspausen. Også Janus Drachmann og Marc Dal Hende sidder ude, de har nemlig karantæne.

Thorup og co. tabte det første opgør i Cypern med 3-2 og er dermed tvunget til at score mindst én gang for at gå videre samlet. Det betyder dog ikke, at de angriber hovedløst.

- Tålmodighed kommer til at være et tema til kampen i morgen. Det er 90 minutter, hvor det hele skal afgøres, og vi skal være tålmodige på banen, men det vil vi også gerne opfordre publikum til at være. Vi kan huske tilbage på Arka-kampen, hvor vi blev belønnet for at være tålmodige i den sidste ende, og det er vigtigt, at alle tror på det til det sidste, siger Jess Thorup til fcm.dk.

Han har udtaget følgende 18 mand til skæbnekampen mod Apollon Limassol.

1. Jesper Hansen
2. Kian Hansen
3. Tim Sparv
4. Zsolt Korcsmár
6. Markus Halsti
7. Jakob Poulsen
11. Jonas Borring
13. Alexander Munksgaard
14. Simon Kroon
15. Bozhidar Kraev
19. Alexander Sørloth
22. Mikkel Duelund
28. André Rømer
30. Oliver Ottesen
36. Rilwan Hassan
43. Rasmus Nissen Kristensen
70. Filip Novák
88. Gustav Wikheim

Superliga

Mere Superliga

Fokus