• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Fjendetjek: FCK bød stort på FC Lugano-profil i 2011

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Tipsbladet.dk zoomer ind på FC Lugano, der er FC Københavns første modstander i Europa League.

Af Ole Hoffskov

FC København indleder Europa League-gruppespillet torsdag aften med en hjemmekamp mod FC Lugano, og her skal der helst tre danske point på kontoen. Det er gruppens på papiret svageste mandskab, FCK møder i første kamp, og det er et hold i krise.

FC Lugano blev nummer tre i den schweiziske liga i sidste sæson, men efter seks kampe i denne sæson er holdet næstsidst. FC Lugano har tabt fem kampe i træk, hvis man medregner 0-3-nederlaget til Lausanne-Sport i pokalturneringen i lørdags. 

Læs også: Optakt: FC København - FC Lugano

Ikke desto mindre er det naturligvis ikke noget dårligt hold, FC København møder, og de danske mestre, der heller ikke selv er for godt kørende i øjeblikket, skal være på vagt.

Tipsbladet.dk zoomer her ind på tre FC Lugano-spillere, FCK skal være på vagt over for.

Carlinhos
25 år
Angriber

Der er ikke nogen tvivl om, at Carlinhos er den helt store profil på FC Lugano-mandskabet.

Den 25-årige brasilianske angriber blev topscorer i sidste sæson med 13 mål, og han er ifølge Transfermarkt den Lugano-spiller med den klart højeste markedsværdi. Klubber fra Spanien og Belgien holder angiveligt et vågent øje med hans udvikling.

Carlinhos kom til Schweiz og FC Lugano i januar 2017 fra hjemlandet, og med sig til Europa havde angriberen både sin far og sin bror, som længe opholdte sig i Schweiz for at sikre, at Carlinhos tilpassede sig sin nye tilværelse og ikke følte sig ensom.

25-årige Carlinhos har ligesom resten af Lugano-mandskabet haft en skuffende sæson, og det er endnu ikke lykkedes ham at finde vej til netmaskerne. 32 mål i 92 kampe for FC Lugano vidner dog om, at FCK skal holde et vågent øje med angriberen.

Alexander Gerndt
33 år
Angriber

Det er ikke sikkert, at ret mange FC Lugano-spillere vækker genkendelse blandt FCK-tilhængere, men der er i hvert fald ét navn, den opmærksomme fan vil kunne huske.

I FC Lugano huserer den svenske angriber Alexander Gerndt, som FC København i 2011 var i dialog Helsingborgs IF om. FCK bød angiveligt i omegnen af 20 millioner kroner, men Alexander Gerndt takkede nej til FC København og tog i stedet til hollandske FC Utrecht. Efter få år drog han videre til Young Boys, og i 2017 gik turen til FC Lugano. Gerndt har med andre ord været en profil i den schweiziske liga i en årrække.

Udenfor kridtstregerne kom Alexander Gerndt i et uheldigt fokus, da han, også i 2011, blev dømt for vold mod sin hustru. Svenskeren fik to års betinget fængsel og en bøde. 

Da FCK forhandlede om et køb af Alexander Gerndt, var Ståle Solbakken lige taget til FC Köln, så det var ikke ham, der orkestrede forhandlingerne. Det var derimod Carsten V. Jensen sammen med Roland Nilsson.

Alexander Gerndt har været fraværende i FC Luganos seneste to kampe med en skade, og han er tvivlsom til opgøret mod FC København.

Jonathan Sabbatini
31 år
Midtbanespiller

Lugano befinder sig i et italiensktalende område af Schweiz, og det sætter sit præg på truppen, der tæller ikke færre end seks italienere og en italiensk cheftræner. De fleste af FC Luganos italienere har dog også schweizisk pas.

Én af de fremtrædende italienere i klubben er midtbanespilleren Jonathan Sabbatini, der bærer anførerbindet.

Den rutinerede midtbanemand er FC Luganos svar på Carlos Zeca, og de to skal nok få en masse dueller, efter de har trykket hånd ved midterlinjen inden kampstart. Jonathan Sabbatini spiller sin kamp nummer 250 for FC Lugano mod FC København, og han er dermed lidt af en legende i den schweiziske klub.

Jonathan Sabbatini sparker godt med begge ben, og det skal FCK-spillerne være på vagt over for. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus