• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Anders Dehn

Kvist erkender reserverolle: FCK har ligaens bedste gardering på midtbanen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det er ikke megen spilletid, William Kvist får, og det er han afklaret med. Det havde Ståle Solbakken gjort klart for ham fra sæsonens begyndelse.

Af Anders Dehn

En lille talrejse for at underbygge en pointe:

FC København har spillet 17 kampe i denne sæson, og William Kvist har været på banen i de ni. Tre af dem som starter, én gang med 90 minutter. På samme tidspunkt af sidste sæson havde Kvist startet 15 af kampene.

Læs også: Optakt: FC København - Zenit Skt. Petersborg

Pointen er: William Kvist har for længst mistet sin plads som fast mand i FC København, og alt tyder da også på, at han må se til fra bænken, når holdet i aften møder Zenit Skt. Petersborg i Europa League. Den situation har han efterhånden affundet sig med.

Til gengæld synes han, at FCK er ret godt dækket ind på den centrale midtbane, hvor Zeca, Rasmus Falk, Jan Gregus og Kvist selv normalt spiller. 

- Min situation er jo den, at jeg står lige bag Zeca, som er holdets nye anfører. Det er vel den position, hvor FCK er garderet allerbedst i hele Superligaen, siger han ifølge Ritzau.

- Ståle gjorde det klart for mig før sommerferien, at det formentlig er sådan, det kommer til at være. At jeg er med i den konkurrence om at få minutter.

Den 33-årige eksanfører understreger desuden, at han har tænkt sig at forblive FC København-spiller, for det er det sted, han allerhelst vil være. Noget tyder da også på, at Kvist er ikke skal nogen vegne inden for en overskuelig fremtid. Han har kontrakt med FCK frem til sommeren 2020.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.