• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kristian Porse

Niels Frederiksen trods svært udgangspunkt: Der er rigtig fine muligheder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Brøndby-træneren hæfter sig ved, at Brøndby historisk set er gået videre fra returkampe, hvor man har haft et skidt hjemmebane-resultat. Derfor tror han på muligheden i torsdagens skæbnekamp mod Braga.

Af Kristian Porse

Brøndby er draget til Portugal for torsdag aften at spille returopgør i Europa League-kvalifikationen mod Braga. Det bliver en svær opgave for Niels Frederiksens tropper, som går ind til kampen med et svært udgangspunkt, efter de tabte det første opgør 4-2 hjemme på Brøndby Stadion. 

Men selvom det på forhånd ser svært ud, så vil Brøndby-træneren, Niels Frederiksen, ikke afskrive de blågules chancer for at gå videre. Han hæfter sig ved, at klubben historisk set har været i lingnede situationer efter hjemmekampen, hvorefter de er endt med at gå videre. 

- Der er forhistorier og eksempler i Brøndby IF's historie på, at man er kommet igen efter et relativt klart hjemmebane-nederlag. Så der er rigtig fine muligheder. Det er klart, at vi skal gribe kampen fornuftigt an, så vi skal først se, om vi kan komme til pause med en føring i hvert fald, så er vi jo et skridt på vejen, siger han ifølge klubbens hjemmeside. 

Samtidig forklarer han, at der, ifølge ham, er forskel på svært og umuligt. Og den forskel har han forklaret til spillerne. 

- Jeg har først og fremmest fortalt spillerne, at der er to ord, de skal kende forskellen på. Det ene er noget, der er svært, og det andet er noget, der er umuligt. Det bliver svært, men det er ikke umuligt, siger han. 

I øvrigt fortæller Niels Frederiksen, at spillerne selv har givet udtryk for, at portugiserne var til at snakke med i den første kamp.

- Spillerne har en følelse af, at de er til at snakke med efter hjemmebane-kampen. Det er i hvert fald det, de giver udtryk for. De synes egentlig, at vi var ligeværdige, måske var vi ovenikøbet lidt bedre end dem i anden halvleg i hvert fald. Så det tror vi på, at vi kan være igen. Og hvis vi kan det, så kan vi også vinde. Så må vi se, om vi kan vinde stort nok, siger han. 

Kampen mellem Braga og Brøndby har kampstart 20.45, og vises på 6'ern. 

Superliga

Optakt: Randers FC - OB

Taber OB søndagens opgør mod Randers FC, er det lige før, fynboerne er ude af top seks-ræset.

Mere Superliga

Fokus