• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Ole Hoffskov

Optakt: FC Midtjylland - Rangers FC

FC Midtjylland møder en skotsk traditionsklub, hvis største stjerne sidder på trænerbænken.

Af Ole Hoffskov

Kampfakta:
Kampstart: Torsdag klokken 20.00
Spillested: MCH Arena, Herning 
Dommer: Kristo Thover, Estland
På TV: 6'eren
Hashtag: #fcmrfc

Holdnyt:
FC Midtjylland:
På papiret har FC Midtjyllands sæsonstart været fuldstændig fremragende. I praksis har den været noget mere vaklende, og FCM har været heldige i de første fire runder af Superligaen.

FC Midtjylland har vundet fire kampe ud af lige så mange mulige, og i sidste ende er det naturligvis det, der tæller, men det er værd at bemærke, at ulvene har vundet samtlige kampe med mindst mulige margin og desuden i flere af opgørene først har fået scoret til allersidst. 

Nu tager de danske pokalmestre hul på Europa-kampagnen, og FCM har ikke lagt skjul på, at målet er kvalifikation til gruppespillet. I sidste sæson kiksede ulvene mod FC Astana og senere Malmö FF, så der er revanche på højkant. 

Hjemmeholdet har Zsolt Korcsmar, Paulinho og Kristian Riis på skadeslisten.

Rangers FC:
Rangers FC er ikke bare en historisk klub i Skotland, men helt generelt i fodboldens fortælling. Skotterne er dog ikke på det niveau, man kan huske fra, da klubben hed Glasgow Rangers, men det går den rigtige vej.

Klubben gik konkurs i 2012 og skulle på mange måder bygge sig selv op igen helt fra fundamentet. Det er gået hurtigt for Rangers FC, der er tilbage som det næstbedste hold i skotsk fodbold. På sigt er målet naturligvis at vippe ærkerivalen Celtic FC af pinden, men der er et stykke vej. 

Rangers FC's største stjerne sidder ubetinget på trænerbænken. Steven Gerrard har indledt sin trænerkarriere i den skotske klub, og der er ingen tvivl om, at der kommer mange på MCH Arena torsdag aften blot for at få et glimt af den levende Liverpool-legende. Det er i øvrigt værd at bemærke, at Rangers FC's reservehold trænes af danske Peter Løvenkrands.

Rangers FC er klar til to opgør mod FC Midtjylland efter samlet sejr over Progres Niederkorn i seneste runde. Skotterne vandt 2-0 hjemme og spillede 0-0 i Luxembourg - en kamp, der med Steven Gerrards egne ord gjorde ondt i øjnene at overvære.

Den skotske liga gik i gang i weekenden, og her lagde Rangers FC fra land med en 2-1-sejr ude over Kilmarnock. 

Karantæner:
FC Midtjylland: Ingen
Rangers FC: Ingen

Bud på startopstillinger:
FC Midtjylland (3-5-2): Hansen - Scholz, Sviatchenko, Nicolaisen - Cajuste, Poulsen, Sparv, Evander, Andersson - Kaba, Wikheim

Rangers FC (4-3-3): McGregor - Tavernier, Goldson, Katic, Halliday - Aribo, Jack, Kamara - Ojo, Morelos, Arfield

Profilen:
Erik Sviatchenko nåede at udkæmpe et par drabelige dueller mod Rangers FC, da han var i Celtic FC, og der er ingen tvivl om, at det bliver en særlig kamp for FCM-stopperen torsdag aften. Sviatchenkos bedste minde mod Rangers FC er en scoring i pokalsemifinalen tilbage i 2016 - desværre for danskeren tabte Celtic opgøret, og det var det eneste nederlag, Sviatchenko måtte indkassere til ærkerivalerne i sin tid i Skotland. 

Vidste du, at..:
Steven Gerrard har spillet rundt regnet 800 klubkampe i sin karriere, men han har aldrig prøvet at møde et dansk hold. Besøget i Herning torsdag er således første gang, klubfodbolden har bragt ham til Danmark.

Dom:
Rangers FC var på papiret den værste lodtrækning for FC Midtjylland, og det tegner til at blive to tætte kampe. Det er meget vigtigt, at FCM får et godt udgangspunkt inden den svære udekamp på Ibrox, og derfor vil man formentlig se et FCM-mandskab forsøge at angribe Rangers. 

Historikken gør, at Rangers FC anno 2019 lyder mere frygtindgydende, end de i virkeligheden er, men det er bestemt et mandskab, der kan slå FC Midtjylland, hvis ulvene ikke er på toppen. Vi tipper imidlertid en dansk sejr på 2-1 torsdag aften.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

OB har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.