Robert Skov bankede FCK til sejr i Finland

FC København spillede ikke nogen stor kamp mod KuPS, men vandt 1-0 på kunstgræsset i Finland.

FC København kunne have fået en meget nemmere modstander i første kvalifikationsrunde til Europa League end KuPS fra Finland, og holdet spiller tilmed på kunstgræs, som FCK traditionelt ikke er så glade for, men KuPS er et mandskab, de mangedobbelte danske mestre skal være i stand til at slå.

Det gjorde de også denne torsdag, selv om løverne ikke imponerede ret mange i sæsonåbneren. FCK vandt 1-0 i Finland.

Ståle Solbakkens mandskab fik en vaklende start på kampen, og KuPS var ganske fint med. Hjemmeholdet formåede også at true løverne på den sidste tredjedel, men det var i det hele taget ikke mange angreb, der mundede ud i chancer. Det gjaldt for begge mandskaber.

FCK havde imidlertid en gigantisk chance for at bringe sig foran i overtiden af første halvleg, da Peter Ankersen sendte et indlæg ind i panden på den hjemvendte stjerne Dame N'Doye, men han kiksede fuldstændig sit hovedstød og lignede bestemt ikke 2012-udgaven i den situation.

Dermed var stillingen ved pausen 0-0.

En nærmest identisk chance som den, Dame N'Doye misbrugte i første halvleg, fik FCK tilspillet sig igen med 20 minutter tilbage, og denne gang var det Kenan Kodro, der headede Peter Ankersens fine indlæg forbi. Kort forinden testede Robert Skov den finske keeper med et glimrende frispark.

Den tidligere Silkeborg-spiller ramte plet efter 75 minutter, da han bragte FCK på 1-0. Robert Skov tog et træk ind i banen og bankede bolden i nettet til en forløsende føring for de københavnske gæster.

Scoringen gav FCK ro på, og resten af kampen brugte løverne på at køre sejren stille og roligt i land.

Der er returkamp i Telia Parken om en uge - det bør blive en ekspeditionssag for den danske storklub.