• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League Kenneth Jensen

Schöne før europæiske semifinaler: Nogle af de største kampe i karrieren

Schöne før europæiske semifinaler: Nogle af de største kampe i karrieren
Foto: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Den danske midtbanespiller er formentlig med fra start onsdag aften, når Ajax får besøg af Lyon i Europa League-semfinalen. Og Lasse Schöne ser frem til to store kampe.

Af Kenneth Jensen

Både Lasse Schöne og Kasper Dolberg ventes at være med fra start, når Ajax klokken 18.45 onsdag går i gang med første af to semifinaler mod franske Lyon.

Kampen spilles på hjemmebanen i Amsterdam, og her er håbet, at hollænderne kan fortsætte stimen af europæiske hjemmesejre, der lige nu er på 100 procent i Europa League i denne sæson. Klubben har vundet samtlige seks hjemmekampe i Europa League, heriblandt i ottendedelsfinalen mod FC København.

Det er 20 år siden, at Ajax senest var så langt i en europæisk turnering, og mens det med sikkerhed er de to største kampe for 19-årige Kasper Dolberg, der er i gang med sin første seniorsæson i Ajax, er det også for Lasse Schöne stort at stå i en semifinale.

Sådan lyder det fra danskeren til Jyllands-Posten.

- Det bliver nogle af de største kampe i min karriere. Nej, det er ikke Champions League, som er en del af Ajax’ DNA og historie, men jeg synes også, at Europa League efterhånden er blevet en stor turnering. Det kan man også se på kvaliteten af de fire hold, der er nået frem til semifinalen, siger Lasse Schöne til Jyllands-Posten.

Lasse Schöne og AJax skal op imod et stærkt fransk mandskab, der dog er uden det største navn i form af angriber Alexandre Lacazette, der sidder ude med en skade, han pådrog sig i kvartfinalen mod Besiktas. Alligevel er det et svært hold at møde, for Lyon har et kontrastærkt hold anført af den tidligere landsholdsspiller Mathieu Valbuena.

Den samlede vinder af semifinalen skal op imod enten Manchester United eller Celta Vigo, der mødes torsdag i Spanien, inden der næste torsdag er returkamp i England. Også næste torsdag spilles returkampen mellem Lyon og Ajax.

Superliga

Mere Superliga

Fokus