• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Af Torsten Kjems Hansen

Året er 2005, og Charles Gbeke spiller sin debutkamp i forårspremieren for SAS Ligaens bundhold Herfølge. Angriberen, der er født i Elfenbenskysten men vokset op i Canada er med fra start. Som eneste reelle angriber hos Herfølge har Gbeke det svært, men efter en målløs første halvleg er debutanten lige ved at få succes.

Charles Gbeke modtager en bold tæt inde under Viborgmålet og sender frækt læderet af sted med hælen men må desværre se sit forsøg blive blokeret af landsholdet nye reservemålmand Jesper Christiansen, som viser gode reflekser. Gbeke når lige at se holdkammeraten Peter Gravesen bringe Herfølge på sejrskurs, inden det bliver tid til at forlade banen til fordel for Ebrima Sowe. Fra bænken kan Charles Gbeke se José Mota udligne Herfølges føring, og bundholdet må nøjes med et point.

Charles Gbeke kom til Danmark som lykkeridder med den anden canadier Alen Mencinas og deres fælles agent. De to spillere havde en aftale med Herfølge om prøvetræning, men agenten »glemte« aftalen og mødte i stedet op til træning med sine spillere i Randers. Her blev Charles Gbeke kasseret allerede efter en prøvetræning, og så gik turen til Herfølge.
Den 187 centimeter store og 90 kilo tunge angriber lignede af statur ikke noget teknisk vidunder, men han ankom til Herfølge med en enorm selvtillid.

- Jeg er stor, og derfor tror folk, at jeg kun er god i luften. Men de tager fejl. Jeg har en god teknik og mange forsvarsspillere i ligaen vil blive overraskede, sagde Gbeke til Ekstra Bladet inden debuten mod Viborg.
Men måske endte det mest med, at det blev Charles Gbeke, der blev den overraskede. Angriberen blev i forårssæsonen noteret for otte kampe uden scoring. Herfølge rykkede ned, og Gbeke rykkede videre.

Flyet gik tilbage til Canada, hvor Montreal Impact blev arbejdsgiveren i den næstbedste amerikanske række, United Soccer League. Gbeke trods alt mere suucces i hjemlandet, hvor han hos Montreal blev noteret for to scoringer og to assists i ni kampe, og Montreal Impacts vandt divisionen.

Sidste sæson skiftede den store angriber til ligarivalerne fra Rochester Raging Rhinos, som i 2005 sluttede på andenpladsen. Gbeke spillede sjældent hele kampe men blev noteret for 21 kampe af 28 mulige. Målene kneb det stadig med, og bare to gange lykkedes det at få nettet til at blafre i 2006.

United Soccer League er netop startet på en ny sæson, og Charles Gbeke er nu tilbage hos Montreal Impacts, der i premieren måtte nøjes med 2-2 i udekampen mod Atlanta Silverbacks. Charles Gbeke spillede de sidste 35 minutter men lavede ingen mål.

Superliga

Mere Superliga

Fokus