2016-03-24 19:00
Foto: Manu Fernandez/Polfoto

Både tilskuere og spillere kommer til at hylde Johan Cruyff, når Holland møder Frankrig i testkamp.

Skærtorsdag blev en trist dag for Holland, der mistede en af sine største fodboldlegender nogensinde. I en alder af bare 68 år tabte Johan Cruyff kampen til den lungekræft, han fik i efteråret 2015. Det har skabt store følelser verden over, hvor store spillere og trænere på stribe står i kø for at hylde en af de største fodboldspillere gennem tiderne. 

Også på banen kommer man til at mindes Johan Cruyff i denne uge. Det kommer til at ske, når Holland og Frankrig fredag mødes i en testkamp. Når stadionuret runder 14 minutter, vil der nemlig være total stilhed på både lægter og grønsvær. 

Det 14 minut er et symbol på trøjenummeret 14, som Cruyff var berømt for. I det 14. minut vil fansene til kampen holde et minuts stilhed, mens spillet på banen stoppes og først genoptages efter et minuts stilhed til ære for legenden. Det melder det hollandske fodboldforbund torsdag.

- Det hollandske fodboldforbund samt hele landsholdet er dybt berørte over Johan Cruyff´s dødsfald torsdag. Vores tanker og bønner er hos familien, der var ved hans side, da han døde. Tabet af Johan Cruyff er et stort tab for hollandsk fodbold, og vi vil ære ham på forskellige måder under kampen mod Frankrig. I det 14. minut vil spillet blive stoppet for at holde et minuts stilhed, skriver forbundet på sin hjemmeside. 

Johan Cruyff blev tre gange kåret som den bedste fodboldspiller i Europa. I 1999 blev han hædret som århundredets bedste spiller.

SENESTE NYT...
OP | NED