• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Optakt: Barcelona - Real Madrid

Optakt: Barcelona - Real Madrid
Foto: Getty Images

De to spanske giganter mødes i pokalturneringen for første gang siden finalen i 2013/14-sæsonen, hvor Gareth Bale blev matchvinder. I onsdagens semifinale ligner Barcelona dog en klar favorit.

Af Lars Gram-Hanssen

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag kl. 21.00
Spillested: Camp Nou
Dommer: Mateu Lahoz
På TV: Kan streames på Strive

Holdnyt:
Barcelona

Katalanerne har vundet Copa del Rey i de seneste fire sæsoner, og selvom pokalturneringen rent prioriteringsmæssigt rangerer lavere end La Liga og Champions League, så er der ingen tvivl om, at Ernesto Valverdes tropper vil gøre alt for at spille sig i finalen og vinde for femte gang. Især fordi modstanderen er de evige ærkerivaler fra Real Madrid.

Den seneste gang, Barcelona mødte Real Madrid i pokalturneringen, var i 2013/14-finalen, hvor Gareth Bale blev matchvinder efter et solomål, hvor han spurtede fra Marc Bartra. Messi og kompagni er nu klar til semifinalen i årets turnering, men det har ikke været lige prangende hele vejen. Både mod Levante og senest mod Sevilla i kvartfinalen tabte Barcelona det første opgør på udebane. 

Begge gange satte Barcelona dog tingene på plads på hjemmebane - mest eftertrykkeligt imod Sevilla, hvor de efter et 2-0-nederlag ude snuppede en knusende 6-1-sejr på hjemmebane. I La Liga er Barcelona stadig nummer ét, selvom holdet måtte nøjes med 2-2 mod Valencia i weekenden. Daniel Wass' og danskerens holdkammerater var endda foran med 2-0 på Camp Nou, men to Messi-kasser sikrede hjemmeholdet uafgjort.

Jasper Cillesen, Samuel Umtiti og Rafinha sidder ude med skader, mens Ousmane Dembélé er tvivlsom.

Real Madrid
Madrilenerne har i den grad revanche til gode for deres seneste møde med Barcelona tilbage i oktober, hvor katalanerne sikrede Julen Lopetegui en fyreseddel med en 5-1-ydmygelse.

Real Madrid har generelt haft en svær sæson, omend der er kommet lidt mere stabilitet ind i præstationerne på det seneste under Santiago Solari. Holdet har således vundet de seneste fem kampe, senest blev Alavés slået med 3-0 i søndags. Real Madrid ligger nummer tre i La Liga, otte point efter Barcelona.

Solaris tropper går en vigtig uge i møde. Efter Barcelona-kampen venter Atlético Madrid i ligaen, inden turen onsdag går til Amsterdam, hvor Ajax venter i Champions League. 

Både Gareth Bale og Marco Asensio er på vej tilbage efter skader, men det virker sandsynligt, at den formstærke Vinicius starter inde på venstrekanten. 

Karantæner:
Barcelona: Ingen.
Real Madrid: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Arthur, Rakitic, Busquets - Coutinho, Suárez, Messi 
Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Kroos, Modric - Lucas, Benzema, Vinicius

Profilen:
Den udskældte Karim Benzema har fundet målformen frem på det seneste. Franskmanden har nettet seks gange i de seneste fire kampe. Med Barcelonas svingende defensiv taget i betragtning er det ikke svært at forestille sig, at Benzema fortsætter de gode takter på Camp Nou onsdag aften.

Vidste du, at...:
Real Madrid og Barcelona kommer til at møde hinanden hele tre gange inden for de næste fire uger. Returkampen i Copa del Rey spilles således den 27. februar, mens holdene mødes i La Liga den 2. marts.

Dom:
Begge hold er i god form for tiden, men Barcelona har overordnet set stærkere ud i denne sæson, og har desuden hjemmebanefordelen i onsdagens kamp. Vi tror derfor på en 2-1-sejr til Barcelona.

Tidligere indbyrdes opgør, form og vej til semifinalen:

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020