• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Mikkel Sloth

Spansk Europa- og verdensmester frifundet i skattesag

Foto: Getty Images

Beviserne manglede, og derfor er Xabi Alonso blevet frifundet for anklagerne om skattesnyd

Af Mikkel Sloth

Der har i de seneste år kørt flere sager i Spanien om nuværende eller tidligere La Liga-spillere, der har været beskyldt for snyd med skattebetalingen. Eksempelvis har superstjernerne Lionel Messi og Cristiano Ronaldo begget været gennem møllen og det spanske retsstystem af netop den årsag.

Den seneste i rækken er den tidligere Real Madrid-, Liverpool- og Bayern München-profil Xabi Alonso, der udover Champions League- og ligatitler også kan skrive både Europa- og verdensmester på cv'et. Og nu har han vundet endnu en sejr efter karrierens afslutning.

Ifølge den spanske avis Marca er Xabi Alonso blevet frifundet for anklagerne om skattesnyd, da der simpelthen manglede beviser. Udover den tidligere midtbaneslider blev yderligere to andre anklagede i sagen også frifundet, 

Anklagen lød på skattesnyd gennem tre år fra 2010 til 2012, hvor han spillede i Real Madrid. Xabi Alonso risikerede op til 2,5 års fængsel, men har hele tiden nægtet sig skyldig.

Udover Messi og Ronaldo har også La Liga-stjerner som Marcelo, Luka Modric og Diego Costa også været anklaget for skattesnyd, men modsat Alonso valgte de at betale store bøder for deres lovovertrædelser. Alonso var dog så overbevist af sin uskyld, at han valgte at tage kampen op med retssystemet, og den kamp ser han altså ud til at have vundet.