• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Svensk klub nægter at spille ny kamp mod Göteborg efter pokalskandale

Svensk klub nægter at spille ny kamp mod Göteborg efter pokalskandale
Foto: Getty Images

Opgøret mandag aften mellem IFK Göteborg og GAIS blev afbrudt, efter der fra IFK-enden blev skudt med fyrværkeri mod banen. GAIS-keeper blev ramt. Nu nægter klubben at gå på banen igen.

Af Kenneth Jensen

Det gik hedt for sig kort inde i anden halvleg af pokalopgøret mellem de to Göteborg-klubber IFK Göteborg og GAIS.

Fyrværkeri fra IFK-tilskuerne blev sendt ned mod banen, og målmand Marko Johansson fra GAIS blev ramt og kunne ikke spille videre. Dommeren valgte at afbryde kampen, og siden er det kommet frem, at opgøret nu skal spilles i dag, tirsdag, uden tilskuere.

Det opgør bliver dog uden målmanden, der ikke er klar til at spille, efter han blev ramt af fyrværkeri. Ikke alvorligt, men alligevel nok til, at han ikke stiller op.

Og nu lader det til, at der heller ikke er nogen af hans holdkammerater, der stiller op. GAIS meddeler, at de ikke vil spille kampen færdig.

- GAIS vurderer, at der for os som klub ikke er sportslige forudsætninger, der gør, at kampen kan gennemføres med retfærdighed, og derfor vælger vi ikke at stille op.

- GIAS' vurdering er, at alt andet end en tildeling af sejren vil være et tab for fodbolden og en accept af gårsdagens omfattende ballade, lyder det fra klubchef Erik Bergkvist.

Det var planen, at kampen skulle gennemføres tirsdag klokken 14.00 uden tilskuere, men det ser ikke ud til, at GAIS-holdet møder op.

Klubben mener, at IFK Göteborg skal taberdømmes, og alt imens forbereder IFK sig på kampen.

- Så længe vi ikke hører andet, forbereder vi os på at spille, siger IFK-direktør Max Markusson til gp.se.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: AGF - Brøndby IF

Begge hold går ind til kampen med gode sejrsstimer i ryggen, men begge kan ikke fortsætte. Læs vores optakt til en af dansk fodbolds klassiske storkampe.

Optakt: AaB - AC Horsens

AC Horsens har ikke vundet i de seneste seks udekampe i Superligaen men møder et AaB-hold, der har topscoreren skadet. Hvem vinder søndag i Aalborg?