• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Kenneth Jensen

Vil være dansk mester for 92 år siden: Håber på stor fejring af DM-titel

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Divisionsklubben B93 har sendt en anmodning til DBU om, at man gerne vil være mester i 1928. Fanklub-formand er klar til fejring, hvis klubben får mesterskabet.

Af Kenneth Jensen

Der er ikke lige et nyt dansk mesterskab i sigte for B93, der ligger i den danske 2. Division, men det kan alligevel være, at klubben får endnu en titel.

I hvert fald har klubben - som Politiken kunne fortælle - anmodet DBU om at blive vinder af sæsonen i Danmark i 1928. Her blev der ikke kåret en vinder, da tre klubber endte med samme pointantal. Du kan læse mere om den historie her.

Læs også:Italiensk fodboldboss: Vi vil i gang sidst i maj eller starten af juni

Så nu skal DBU altså behandle anmodningen fra B93, og tildeles holdet det danske mesterskab, vil det være det 10. mesterskab i klubbens historie, og så kan man sætte to stjerner på trøjen i stedet for den ene, der sidder der lige nu.

Formanden for B93 Fanklub er også klar til at fyre den af, hvis det lykkes at hive mesterskabet i 1928 i land på skrivebordet.

Læs også:B1903 og Frem undrer sig over B93: Ikke en klub kan få mesterskabet

- Det vil være fedt at fejre det. Ingen regner med, at vi bliver mestre inden for en overskuelig fremtid. Det skal ske med et glimt i øjet og humor. Det vil da være dumt ikke at gå efter mesterskabet, siger fanformand Brian Nehm til kbhliv.dk.

Det er dog ikke alle, der er enige i, at B93 skal have mesterskabet. I hvert fald undrer både Frem og B1903, der endte med samme pointantal i 1928, sig over, at B93 mener, at de skal være dansk mester.

Frems formand mener, at alle tre skal tildeles det danske mesterskab, hvis der skal uddeles et sådan, mens B1903 ikke mener, at der bør blive udpeget en dansk mester. Det har de forklaret til TV 2 Sport.

Læs også:Divisionsklub sender anmodning til DBU: Vil være DM-vinder - for 92 år siden

Læs også:OB hentede spiller til U19-hold: Et skridt på vejen til at blive professionel

Læs også:OB køber ung midtstopper: Han er en sindssygt spændende spiller

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus