Danmark leverede i Aalborg: Hareide fik testet de yderste mandater

Danmark fik deres pligtsejr mod Luxembourg, og Danmarks landstræner Åge Hareide fik set en række spillere, der sad over i kampen mod Schweiz.

Alt kan ske i fodbold. Alligevel bestod den eneste spænding i Danmarks kamp mod Luxembourg i, hvor stort Danmark ville vinde hjemme på Aalborg Stadion.

Sejren til de rød-hvide endte på 4-0 og kan kaldes godkendt.

Dermed fik de danske spillere tanket yderligere selvtillid på kontoen, der efterhånden må være godt fyldt eftersom at Danskerne nu er ubesejrede i de seneste 32 kampe.

Danmarks landstræner Åge Hareide havde til kampen valgt at ændre på seks positioner i startopstillingen sammenlignet med kampen mod Schweiz.

En af dem var Mathias ”Zanka” Jørgensen, der efter 13 minutter headede til et indlæg, hvor bolden ramte Kasper Dolberg, der lavede en ufrivillig assist til Martin Braithwaite, der nemt kunne score kort under mål.

Et andet nyt ansigt i startopstillingen skulle kort tid efter få en hovedrolle. Den tidligere Silkeborg-spiller Robert Skov stormede frem i højre side og lagde en følt aflevering langs jorden ind i Kasper Dolbergs løbebane, der kunne nøjes med at sætte en inderside på for at bringe Danmark på 2-0

Samme Dolberg udbyggede Danmarks føring i anden halvleg til 3-0, hvor han kløgtigt placerede sig i feltet og stod klar til at sparke en bold, der var servet af Henrik Dalsgaard.

Kampens sidste mål blev scoret af Christian Gytkjær, der kun havde været på banen i fem minutter. Igen var det Henrik Dalsgaard, der leverede assisten denne gang med et indlæg i international klasse.

Alt i alt en godkendt præstation af Åge Hareides tropper.