• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

DBU-direktør: Vi har sendt landstrænere hjem

Illustration: DBU

Blandt de 70, som er hjemsendt for tiden, er landstrænere. Men hvilke der er tale om, vil direktør Jakob Jensen ikke sige.

Af Kenneth Jensen

Der er fyret 30 medarbejdere, der sad i Euro 2020-sekretariatet, og så er 70 medarbejdere sendt hjem med fuld løn, da DBU søger støtte fra regeringens trepartsordning. Blandt de 70 medarbejdere, der er sendt hjem, er landstrænere. Det fortæller administrerende direktør Jakob Jensen til B.T.

Hvor det norske fodboldforbund har været i dialog om at fyre landstrænere og i øvrigt har bedt alle medarbejdere om at gå ned i løn, er det ikke et team i Dansk Boldspil-Union. Her har man opbygget så sund en økonomi, at man trods alt har noget at stå imod med i disse tider, hvor der ikke er fodbold, men hvem det er, man har hjemsendt, vil Jakob Jensen ikke ud med. Det kan således være alle eller få, og det kan være på både herre- og damesiden samt ungdoms- og seniorlandstrænere.

- Vi har sendt landstrænere hjem. Vi har ikke sat navne på, hvem de landstrænere er. Og det er ud fra en betragtning om, at det er et personaleanliggende for os. Og de pågældende medarbejdere fik først besked i går, så det vil jeg helst ikke begive mig ud i, siger han til B.T.

Det er alligevel nærliggende at tro, at DBU har sendt Åge Hareide hjem med løn, da nordmanden formentlig ikke har flere landskampe i spidsen for Danmark - hans aftale løber ud til sommer. 

Danmark skulle have spillet to landskampe her i marts mod henholdsvis Færøerne og England, og EM-slutrunden til sommer er blevet udskudt til sommeren 2021. Testkampe mod Norge og Sverige til sommer ventes også at blive aflyst.