• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lasse Sylvest Mikkelsen

Eidur Gudjohnsen lægger støvlerne på hylden

Eidur Gudjohnsen lægger støvlerne på hylden
Foto: Laurence Griffiths/GettyImages

Den islandske legende har valgt at indstille karrieren.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

En af islands allerbedste fodboldspillere, Eidur Gudjohnsen, har officielt valgt at indstille sin karriere en lille uges tid før han bliver 39 år. 

- Jeg tror aldrig, at ​​jeg vil stoppe med at spille fodbold. Jeg vil deltage i træning og leg. Jeg vil spille fodbold, indtil jeg ikke kan gå. Men det er et år siden jeg sidst spillede, og jeg er stadig stiv, når jeg vågner om morgenen, siger Eidur Gudjohnsen om årsagen ifølge det islandske medie, Vísi.

Den legendariske fodboldspiller fra Island har ikke spillet, siden han forlod Molde i august sidste år.

Eidur Gudjohnsen spillede 88 landskampe for Island, hvilket kastede 26 mål af sig. Hans seneste landskamp var en venskabskamp mod Liechtenstein tilbage i juni sidste år, hvor det blev til en 4-0 sejr.

Gudjohnsen har været vidt omkring siden han forlod den islandske klub Val til fordel for Bolton tilbage i 1994. Siden kom han til Chelsea, hvorfra turen gik videre til FC Barcelona med hvem han vandt det spanske mesterskab og Champions League i 2009.

Tidligere på sommeren var han tæt på at skrive kontrakt med den islandske klub Breiðablik, som spiller i den bedste islandske række, Pepsi-ligaen. Skiftet faldt dog til jorden, da klubben allerede har hans søn på kontrakt, og selvom det kunne være sjovt at spille sammen, så var Eidur Gudjohnsen bange for, at det ville skabe for meget opmærksomhed.

- Jeg ønskede ikke medieshowet omkring det. Jeg har aldrig været interesseret i at spille på Island, men det kunne være sjovt at spille med min søn, sagde Eidur og tilføjede:

- Jeg syntes ikke, at det var naturligt. Jeg ville bare lade min søn spille. Min tid er ovre, og hans tid er ved at starte, og det skal han nyde.

Foruden Chelsea og FC Barcelona var Eidur Gudjohnsen bl.a. også forbi PSV, Tottenham, Monaco, Fulham og Stoke.

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus