• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Nicklas Grodt Degn

Dansk målmand jubler over strafferedning, men revser VAR: Amatøragtigt

Daniel Iversen mener ikke, at der skulle dømmes straffespark til Østrig i torsdagens kamp ved U21 EM. Et straffespark, han ellers selv reddede foran an nervøs østriger.

Af Nicklas Grodt Degn

Sammen med tomålsskytten Joakim Mæhle blev Daniel Iversen den store helt for Danmarks U21-landshold, der torsdag aften holdt liv i EM-drømmen med en 3-1-sejr over Østrig. Iversen reddede et østrigsk straffespark på et særdeles kritisk tidspunkt.

Stillingen var 1-1, og Østrig var så småt ved at overtage kampens momentum. Det havde formentlig tippet endegyldigt, hvis Christoph Baumgartner havde scoret. Men Iversen dykkede til sin egen højre og reddede. Måske var det det psykologiske overtag, der gjorde forskellen.

Læs også: Mæhle tog revanche: Er så ked af, min familie og mit hold skulle høre på det

- Jeg kunne se på ham, at han var ret nervøs, og så gjorde han selvfølgelig det sikre, som er at krydse den over (sparke til egen venstre med højre ben, red.). Jeg prøvede at holde øjenkontakten med ham, men jeg kunne se, at han var meget nervøs, siger Daniel Iversen.

- Han gad ikke at holde øjenkontakt og kiggede hele tiden ned på bolden. Man kunne se i hans ansigt, at han var nervøs, tilføjer Iversen.

Læs også: Karakterer: Magiske Mæhle gjorde sin undskyldning overflødig

"Fantastisk for hele holdet"
Efter reddede Iversen straffesparket, gik der kun fire minutter, før scorede Joakim Mæhle scorede til andet mål til 2-1 for Danmark. Flere af holdkammeraterne fremhævede redningen som det, der vendte kampen til dansk fordel, og det vil Iversen trods sit beskedne vestjyske gemyt gerne være ved.

- Vi keepere er med for at lave de afgørende redninger, om det så er straffespark eller en-mod-en. Vi skal være der, og det var jeg i dag, siger Daniel Iversen.

Kunne du mærke, at momentum skiftede bagefter?

- Ja, selvfølgelig. Hvis vi var kommet bagud der, var det nok blevet en anden kamp. Så at tage straffesparket, hvorefter vi går op og scorer, det er fantastisk for hele holdet.

Stod det til Daniel Iversen, havde dommeren dog slet ikke dømt straffesparket, der endte med at gøre om ham til dansk helt.

- Nej, det synes jeg ikke. Og jeg synes, det er amatøragtigt, når VAR er på, at de ikke kan gå ind og se, at der overhovedet ikke var straffespark. Han (Danmarks forsvarsspiller Victor Nelsson, red.) rørte bolden først, og så løb angriberen ind i ham. Jeg synes, det er amatøragtigt, gentager Daniel Iversen.

Han har stået begge Danmarks foreløbigt to kampe ved U21 EM i Italien. Han er til daglig på kontrakt i Leicester City, men var udlejet til Oldham i League Two i den forgangne sæson.

Superliga

Optakt: AGF - Silkeborg IF

AGF har tidligere haft en tendens til at sætte hold, der er dårligt kørende, i gang. Men gentager det sig søndag efte...

Mere Superliga

Fokus