• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Mæhle tog revanche: Er så ked af, min familie og mit hold skulle høre på det

Foto: Getty Images

Joakim Mæhle mener, at hans handlinger efter Tyskland-kampen blev misforstået og fordrejet, og det skabte unødig stor kritik. Mod Østrig endte han som helten med to mål, og det var det perfekte svar.

Af Anders Dehn

Da Danmark netop havde slået Østrig 3-1, talte Niels Frederiksen kort med Joakim Mæhle. U21-landstræneren sagde tre ting: tillykke med sejren, tillykke med de to mål og "det var det bedste svar, du kunne give."

Mæhle stod tilbage som den danske helt, da han scorede holdets to første mål i sejren, der holder Danmark inde i EM. Det var noget af en kontrast til minutterne efter kampen mod Tyskland for tre dage siden, hvor han gik fra banen frustreret over 3-1-nederlaget og sin egen bænkplads.

Læs også: Karakterer: Magiske Mæhle gjorde sin undskyldning overflødig

Det affødte nogle uvenlige kommentarer på sociale medier, og den danske matchvinder glædede sig her til aften over, at han på bedste vis havde taget til genmæhle.

- Situationen er en stor misforståelse. Jeg har på intet tidspunkt været ude og undskylde eller fortryde noget af det, jeg har sagt. Jeg har beklaget til både træner, teamet og holdkammeraterne over, at det har taget så meget fokus, som det har, sagde Joakim Mæhle til pressen efter Østrig-kampen.

- Vi bliver ofte kritiseret for at give kedelige interviews, være træls at snakke med og sige det samme hele tiden. Så viser man et lille stykke attitude og passion for det, man laver, og så synes jeg, at det bliver misforstået og fejlfortolket og overfortolket. Det er mere eller mindre lukket ned, og så må vi bare se fremover herefter.

- Det var vel for at vise, at vi alle sammen står sammen, og det her er noget, vi er en enhed om at gøre. Jeg er pisseked af det på min families og holdkammeraters vegne, at de skal lægge øre til alt det, der blev skrevet. Men det var sådan, det nu engang var, og så var det rigtig fint, at det var på den her måde, vi spillede i dag.

Var det medierne, der misforstod dig, eller dem, der læste dine udtalelser?

- Jeg synes, at de første artikler efter kampen er fine nok. Det er det, jeg har sagt. Det står jeg 100 procent ved, og der er ikke noget, jeg fortryder der. At det så morgenen efter bliver fuldstændig misforstået og overfortolket, at jeg går ind og skifter til løbesko, som om det er en trodsreaktion mod Niels og mod holdet, det gjorde mig virkelig ked af det.

Hvordan oplevede du det?

- Det var på de sociale medier. Det er ikke alt, jeg har læst, men jeg har fået tilsendt noget. TV 2 skrev, at det var en utvetydig trodsreaktion mod Niels. Det har det aldrig nogensinde været, og sådan har det aldrig været ment. Og så alle de kommentarer, der kommer på det om, at jeg er primadonna og skal sendes hjem. Det rører mig ikke overhovedet, men jeg er pisseked af, at først og fremmest deres læsere skal læse noget, der ikke passer. Og at min familie skal se på alt det, der bliver skrevet.

- Jeg har virkelig 100 procent overhovedet ikke snakket med Niels om den situation, der skete. Da jeg vågnede morgenen efter, vi har spillet, går jeg direkte til vores pressechef, Pia, og spørger, om hun havde set, hvad der var skrevet. Det havde hun ikke, fordi det var så tidligt. Jeg siger, at jeg synes, jeg er blevet misforstået. Det er sådan, det nu engang er. Jeg klandrer ikke nogen.

Mæhle valgte dagen efter Tyskland-kampen at beklage, men uddyber altså nu, at det primært var det, situationen udviklede sig til, han ærgrer sig over. Derfor var de to mål mod Østrig det optimale svar, men præstationen kom ikke på baggrund af ekstra motivation efter de seneste dages begivenheder.

- Det er vel svar på tiltale, men der har slet ikke været noget i mig, der har sagt, at jeg skal ud og bevise noget overhovedet. Jeg er gået ud og har spillet som i alle mulige andre kampe og vil gerne vinde for Danmark og for holdet.

Med sejren holder Danmark liv i håbet om at gå videre fra gruppen. Det så ellers sort ud, da Østrig fik straffespark ved stillingen 1-1, men Daniel Iversen reddede, og kort efter scorede Mæhle til 2-1.

- Det er rigtig dejligt. Jeg er pisseglad for, at vi vandt. For havde vi mistet point i dag, havde vi haft en kamp om et par dage, hvor vi kunne gå til den uden rigtig at have noget at spille om. Det havde været pisseirriterende at skulle bruge tid på det. Nu har vi brugt to år på at kvalificere os til det her, og det er nu, det gælder.

- Vi stod med det ene ben ude af turneringen, da de fik straffe, og jeg synes, at mange marginaler gik imod os. Men Iversen tog den, og så vendte vi bare det hele. Det kunne ikke være skrevet bedre. Det er bare fantastisk.

For tre dage siden stod du samme sted og var frustreret. Kan du beskrive, hvilken kontrast dine følelser er nu i forhold til dengang?

- Jeg har en kæmpeglæde over, at vi vandt. Havde jeg sagt sidst, at det er irriterende at sidde på bænken, men jeg er glad for at være med, havde det også været helt hul i hovedet at sige det på den måde. Jeg er rigtig glad for, at vi vinder, men vi er ikke videre fra gruppen, så vi skal bare fortsætte og tage den kvalitet og selvtillid med, som vi havde på banen i dag. Så er jeg sikker på, at vi har en rigtig god chance for at vinde.

Joakim Mæhle og resten af det danske hold møder Serbien på søndag. Det kræver formentlig en sejr for at gå videre, men selv da afhænger det af, om holdet slutter som den bedste toer på tværs af de tre grupper.

Superliga

Mere Superliga

Fokus