• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Kvalifikation mod Danmark venter: Gibraltar får lov til at bruge eget stadion

Hidtil har Gibraltar været henvist til Portugal, når landsholdet har spillet EM- og VM-kvalifikationskampe, men har netop fået lov til at spille EM-kvalifikationen på eget græs. Blandt modstanderne er Danmark.

Af Anders Dehn

Det danske landshold bliver det bare andet af slagsen til at gæste Gibraltar i en kvalifikationskamp. Det står klart, efter det lokale fodboldforbund har fået tilladelse af UEFA til at benytte hjemmebane Victoria Stadium i den forestående EM-kvalifikationskamp.

Danmark lægger vejen forbi den lille klippenation til september, og inden da er det kun Irland, der når at stifte bekendtskab med stadionet.

Læs også: Igen igen: Danmark møder gammel kending i EM-kvalifikationen

Hidtil har det gibraltarske landshold været henvist til Estadio Algarve i Portugal, når det har spillet kvalifikationskampe. Årsagen er, at Victoria Stadium aktuelt ikke møder UEFA's krav til stadioner.

Det lokale fodboldforbund har nu indgået en aftale med UEFA om forbedringer af blandt andet stadionslysene, pressefaciliteterne og mulighederne for at sende kampe på tv. Derfor har UEFA givet grønt lys til at afvikle kvalifikationskampene der.

Gibraltar, der også spillede sin Nations League-kampe på egen jord, kan se frem til fire EM-kvalifikationsopgør på Victoria Stadium. Foruden Irland og Danmark kommer Georgien og Schweiz forbi.

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus