Video : Tipsbladet
Landshold

Landsholdskonflikt kostede DBU 10-12 millioner kroner

DBU har netop præsenteret sit regnskab for 2018, og det viser et underskud på 10 millioner kroner.

De kan glæde sig over, at der ikke er udsigt til en konflikt i nær fremtid, for landsholdskonflikter kan være dyre, kan man konstatere ud fra det regnskab, DBU netop har præsenteret.

2018 bød nemlig på et underskud på 10 millioner kroner, skriver unionen på sit website, og det skyldes ikke mindst den store landsholdskonflikt, der fyldte meget i 2018.

Ifølge DBU.dk kostede det 10-12 millioner kroner, at det danske fodboldlandsholds bedste spillere droppede opgøret mod Slovakiet og i stedet lod spillere fra 2. Division og serierne trække i landsholdstøjet.

- Regnskabet for 2018 viser et underskud på -10 mio. kr., hvor der oprindeligt var budgetteret med et underskud på -15 mio. kr. Samlet set er regnskabsresultatet mindre tilfredsstillende, da forbedringen på fem mio. kr. er opnået efter at ikke-budgetterede  engangsindtægter fra VM 2018 og Nations League er indtægtsført, lyder det i bestyrelsens beretning i regnskabet.

I regnskabet kan man blandt andet se, hvordan Slovakiet og kommercielle partnere har fået fire millioner kroner i kompensation for A-landsholdets udeblivelse fra testkampen, ligesom det altså har også har kostet på andre punkter.

- På positivsiden har 2018 været et rigtigt godt år for Herrelandsholdet – både sportsligt og økonomisk har såvel deltagelse i VM 2018 i Rusland og i Nations League været meget positive. På negativ siden har de lange forhandlingsforløb med Spillerforeningen betydet såvel lavere indtægter fra kommercielle partnere som øgede omkostninger til henholdsvis rådgivere og kompensation til partnere og modstandere under forløbet, skriver kasserer Christian Kofoed i bestyrelsens beretning.

Danmark kom dog med til VM og vandt også Nations League-puljen, hvilket har spyttet adskillige millioner kroner i kassen. Det er altså med til, at DBU ikke kommer ud med et endnu større underskud.

- 2018 har sportsligt været et fantastisk år, som vi alle skal være stolte af. Samtidigt har vi også haft en lang og konfliktfyldt forhandling om nye landsholdsaftaler, som har kostet dyrt på mange fronter, både økonomisk og i forhold til vores omdømme. Vi er i fuld gang med at skabe et bedre samarbejde, så vi sammen med landsholdsspillerne kan øge indtægterne, både til landsholdene og til dansk fodbold samlet set, siger DBUs konstituerede direktør, Kenneth Reeh.

DBU har også brugt omkring fire millioner kroner på administration, blandt andet fratrædelser. Det kan blandt andet være i fobindelse med nu forhenværende direktør Claus Bretton-Meyer, der blev opsagt i slutningen af 2018.

Vigtigste punkter fra 2018-regnskabet i forhold til budgettet for 2018 er blandt andet:

- VM-deltagelse, overskud efter betaling af rejser, bonus til spillere mm. +15 mio. kr.
- Nations League, puljesejr +15 mio. kr.
- Kompensationer til hhv kommercielle partnere og Slovakiet -4 mio. kr.
- Kommercielle indtægter, lavere end forventet -3 mio. kr.
- Juridisk bistand i forhandlinger, -2 mio. kr. 
- IT-udvikling -5 mio. kr.
- Investeringsresultat, lavere end forventet -5 mio. kr.
- Administration, herunder fratrædelser mm. -4 mio.
  Kilde: DBU.dk