• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Niels Frederiksen: Jeg sagde tre ting til Joakim Mæhle efter kampen

Danmark lever i U21-EM, og det skyldes ikke mindst Joakim Mæhle, der scorede to mål. Så ham roste Niels Frederiksen. Det samme gjorde han med Andreas Skov Olsen. Og hele holdet, for at det ikke skal være løgn.

Af Anders Dehn

Niels Frederiksen var en glad mand, efter Danmark havde slået Østrig 3-1 ved U21-EM. Sejren betød, at holdet stadig lever i bedste velgående i turneringen, og den var en kærkommen kontrast til nederlaget med samme cifre til Tyskland for tre dage siden.

Den helt åbenlyse forskel var Joakim Mæhle, der fik chancen i startopstillingen og scorede to gange. Mæhle kom i uvejr efter kampen mod Tyskland, så U21-landstræneren sørgede for at rose sin matchvinder behørigt efter kampen.

Læs også: Karakterer: Magiske Mæhle gjorde sin undskyldning overflødig

- Jeg sagde tre ting til Joakim efter kampen. Det ene var, som jeg sagde til alle spillere, ”tillykke med sejren”. Det andet var ”tillykke med de to mål”. Og det tredje var ”det var det bedste svar, du kunne give”. Og så er den ikke så meget længere, lød det fra Niels Frederiksen på pressemødet.

Også Andreas Skov Olsen, der kom ind i det 73. minut og både lagde op til Mæhles andet mål og selv scorede i overtiden, fik ros fra sin træner.

Læs også: Mæhle tog revanche: Er så ked af, min familie og mit hold skulle høre på det

- "Andy" kom ind og gjorde også en forskel med at score målet til 3-1, som jo sagtens kan komme til at få stor betydning, fordi det hurtigt kan blive målscore, der bliver afgørende. Det er rart, når vi har nogle på bænken, som vi kan sætte ind, der kan afgøre tingene, sagde Frederiksen, der har bemærket en tendens med indskiftere.

- Jeg synes, der har været en tendens til i de kampe, jeg har set, at de hold, som kan klare at skifte ind til slut i kampene på de offensive positioner, har det med at score mål til sidst. Det med at få friske kræfter ind offensivt de sidste 10-20 minutter kan godt gøre en forskel. Men det kræver, at du ikke har brugt alle dine udskiftninger længere tilbage på banen.

Læs også: Dansk målmand jubler over strafferedning, men revser VAR: Amatøragtigt

Kampen var Danmarks anden i løbet af fire dage, og selv om Niels Frederiksen havde fire nye i startopstillingen, var der nogle trætte ben på banen til sidst. Men når man vinder, er det lettere at håndtere, at man skal spille igen om tre dage.

- De spillere, som startede inde i dag, og som også startede inde mod Tyskland, var rigtigt, rigtigt trætte til sidst. Det viste noget karakter og vilje til at ville præstere. Og så løfter det bare humøret, når man vinder fodboldkampe. Nu har vi noget at spille for i den sidste runde, hvilket vi ikke prøvede for to år siden. Det bliver nogle fede dage at arbejde hen mod kampen mod Serbien, sagde U21-landstræneren, der lige havde én rosende pointe tilbage: spillernes evne til at omstille sig.

- Jeg synes, vi skal dedikere sejren til vores spillere, som gjorde det helt fantastisk. Jeg har sagt til spillerne nok i et år eller halvandet, at når vi kom til slutrunden, så skulle vi kunne være fleksible i vores systemvalg. Og når vi valgte 3-4-3 til denne kamp, så var det, fordi vi mente, det passede ekstremt godt til Østrig, som ligger og presser med to. Det gav os noget ekstra på kanterne via nogle sidegennembrud, vi gerne ville have. Det skal man ikke være fodboldprofessor for at komme frem til.

Nu skal Niels Frederiksen så selv komme frem til den rette måde at slå Serbien, der fik bank med 6-1 af Tyskland her til aften. Det opgør står på søndag i Trieste.

Superliga

Mere Superliga

Fokus