• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Nyt millionunderskud i DBU - men unionen er tilfreds

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU tabte 5,1 millioner kroner i 2019. Det var halvt så galt som i 2018, og unionen er samlet set tilfreds med underskuddet.

Af Anders Dehn

Det er dyrt at drive fodboldforbund, og i fjor kostede det Dansk Boldspil-Union flere penge, end unionen fik ind. Helt præcis 5,1 millioner kroner mere. Det er de dog godt tilfredse med.

Dels var underskuddet mindre end forventet (5,5 millioner), dels var det halvt så stort som året før, da DBU tabte 10,1 millioner. 

Læs også:Landsholdskonflikt kostede DBU 10-12 millioner kroner

DBU forklarer regnskabet, som det netop har udsendt, med forskellige faktorer på henholdsvis plus- og minussiden. Det gode er, at alle danske landshold - fra herre-A til pige-U17 - klarede sig sportsligt godt. Derudover øgede DBU sine kommercielle indtægter med godt 3 millioner kroner.

På den anden side løb DBU ind i ekstraudgifter: Den nye hybridbane i Herning (og bidrag til ungdomsfonden) kostede 3 millioner kroner. Indførslen af Video Assistant Referee kostede DBU 700.000 kroner. Og så kostede højere driftsudgifter på IT-området 800.000 kroner.

Læs også:Udsolgte landskampe og slutrunder gav DBU overskud i 2017

- Sportsligt har vi historisk succes med de danske fodboldlandshold, og der er en positiv udvikling i vores arbejde med at udvikle dansk fodbold i samarbejde med DBU Bredde, Divisionsforeningen og Kvindedivisionsforeningen, siger konstitueret administrerende direktør Kenneth Reeh.

- Det er tilfredsstillende, at vi er lykkedes med at øge de kommercielle indtægter, hvilket har været et klart mål de senere år. Vi skal fortsat arbejde på at øge vores indtægter endnu mere, så vi fortsat kan investere i talentudvikling, innovation og andre dele af dansk fodbold.

DBU forventer, at 2020 går i nul økonomisk set. Der er dog ikke medregnet, at herrelandsholdet skal til EM til sommer, hvilket forventes at have en positiv effekt på DBUs næste regnskab. 

I 2016 og 2017 gav DBU dog begge år overskud, og samlet set er forbundet gået stort set i nul de seneste fire år.

Læs også:EM forgylder dansk fodbold: Landsholdet tjente rekord-millioner mandag

Læs også:Landsholdsspillerne får millionbonus for EM-deltagelse

Læs også:EM-millioner går til dansk børnefodbold: Det er stort

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020